21700

Locatie

Abe Lenstra stadion

Luuk Brouwers neemt sc Heerenveen bij de hand tijdens zege

Drie punten bleven zaterdagavond in het Abe Lenstra stadion. Luuk Brouwers werd tegen Heracles Almelo de man van de wedstrijd met twee doelpunten. Ook Osame Sahraoui pikte zijn goaltje mee, waardoor er eindelijk weer eens volle bak gejuicht kon worden in Friesland. De afgelopen drie thuiswedstrijden leverden namelijk geen driepunter op.

HER7

sc Heerenveen had een duidelijke opdracht: winnen, want dat was al even geleden. De laatste zeven wedstrijden leverden slechts één punt op. Twee jaar geleden hadden de Friezen eenzelfde soort serie en toen kwam de ommekeer tegen Heracles Almelo. Amin Sarr en Nick Bakker zorgden destijds voor een 2-0 zege. Nu stond binnen twintig minuten die stand al op het scorebord. In de tiende minuut zorgde Osame Sahraoui voor de openingstreffer. Navajo Bakboord verspeelde de bal bij een verkeerde aanname, waarna de Noorse dribbelaar er vandoor was. Hij schoot de bal in de verre hoek, achter doelman Michael Brouwer.

De Heracles-goalie moest een paar minuten later weer de bal uit zijn doel halen. Luuk Brouwers schoot prachtig raak, nadat hij de bal had gekregen van Simon Olsson. Toch was er niet alleen maar goed nieuws in de eerste helft, want Sahraoui moest noodgedwongen naar de kant met een blessure. Hij werd vervangen door Anas Tahiri. Kort na die wissel kwam het eerste gevaar van de bezoekers, toen Lasse Wehmeyer de bal op de lat kopte. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor de teams met een 2-0 stand de kleedkamer opzochten.

Vorige week was dat ook de ruststand bij de Heraclieden, maar toen knokten ze zich nog terug tegen FC Twente. De Friezen waren dus gewaarschuwd. Lange tijd gebeurde er weinig in het tweede bedrijf, maar in minuut 67 kregen beide teams een kans. Andries Noppert hield een afstandsschot tegen, waarna Patrik Walemark aan de andere kant van het veld één op één met de doelman kwam. Hij wist die grote kans niet te benutten, waardoor het verschil twee doelpunten bleef. Ruim een kwartier voor tijd lukte het alsnog om afstand te nemen. Brouwers maakte zijn tweede treffer van de avond, waardoor de spanning verdwenen was.