19500

Locatie

Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen en Nicolaescu schieten uit de startblokken

Een lekkere temperatuur, bij vlagen prachtige aanvallen, de scorende debutant Ion Nicolaescu en drie punten. Kortom, sc Heerenveen is het nieuwe Eredivisieseizoen goed begonnen. RKC Waalwijk werd met een 3-1 eindstand terug naar het zuiden van het land gestuurd. Vooral het laatste gedeelte van de eerste helft wisten de Friezen de handen in het Abe Lenstra stadion op elkaar te krijgen.

HEERKC8

Ion Nicolaescu was de meest genoemde naam onder supporters voorafgaand aan de wedstrijd. De spits werd afgelopen week gepresenteerd. Hij moest voor de doelpunten zorgen, en liet meteen zien dat hij die taak uiterst serieus neemt. Na twintig minuten vuurde hij voor het eerste een bal richting het doel van Etienne Vaessen, maar die bal kon nog gekeerd worden door de doelman. Drie minuten later was dat niet het geval toen de Moldavische spits het opnieuw probeerde: 1-0.

Het was het begin van een uitstekende fase, waarin de Friezen het kwaliteitsverschil wisten uit te drukken in de score. Pawel Bochniewicz toonde zijn klasse met een kopbal, waarna Osame Sahraoui de marge nog voor de pauze op drie doelpunten zette. Heerenveen ging in de tweede helft door waar het mee bezig was: kansen creëren. Al na een paar tellen kwam de bedrijvige Ché Nunnely oog in oog met de keeper van de Waalwijkers, maar de bal ging er niet in.

Aan de andere kant van het veld was het na een uur spelen wel raak. Michiel Kramer benutte een strafschop, waarna de Brabantse hoop op een resultaat terug was. Na bijna zeventig minuten waren de bezoekers dichtbij de tweede treffer, maar Bochniewicz kon de bal nog net voor de lijn weghalen. Aanvallend liet de Pool zich ook nog eens zien. Wederom met een kopbal, maar nu had Vaessen daar wel een antwoord op. De sluitpost zag de bal daarna nog een aantal keer gevaarlijk op hem afkomen, maar extra doelpunten leverde het niet meer op.