31 okt 2023 20:00 TOTO KNVB Beker 1e ronde

12000

Locatie

Abe Lenstra stadion

Pelle van Amersfoort ontpopt zich tot nachtmerrie voor VVV-defensie

sc Heerenveen zit in de koker tijdens de volgende bekerloting. De Friezen rekenden in het Abe Lenstra stadion af met Keuken Kampioen Divisie-club VVV-Venlo. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit blies, stond er een 5-1 stand op het scorebord.

VVV2

Op de avond van Halloween ontpopte Pelle van Amersfoort zich tot nachtmerrie voor de Limburgse defensie. De aanvallende middenvelder, die de afgelopen weken al door Kees van Wonderen werd opgesteld in de punt van de voorste linie, was namelijk goed voor drie doelpunten in de eerste helft. Na ongeveer twintig minuten scoorde hij voor het eerst. Een inzet van Ché Nunnely werd gekeerd, waardoor Van Amersfoort de bal van dichtbij binnen kon werken. Het was een terechte voorsprong. De Friezen dicteerden de wedstrijd, zonder tot serieuze kansen te komen. Na de openingstreffer lukte dat wel, waarbij de doelpuntenmaker nog tweemaal het succesvolle eindstation was.

Al in de rust was de spanning weg, wat Van Wonderen de ruimte gaf om een aantal wisselspelers de kans te geven. Pawel Bochniewicz en de man van de hattrick werden vervangen voor Syb van Ottele en Daniel Karlsbakk. Na zestig minuten koos de trainer weer voor een dubbele wissel. Melle Joop Witteveen en Espen van Ee mochten zich een half uur later zien. Laatstgenoemde deed dat uitstekend: hij scoorde na acht minuten zijn eerste doelpunt voor de Friese club. Met een bekeken afstandsschot passeerde hij Jan de Boer.

Een paar minuten later moest ook de doelman aan de andere kant van het veld zich gewonnen geven. Mickey van der Hart, die zijn officiële debuut maakte, kon geen redding brengen op een schot van Soulyman Allouch. Het slotakkoord was voor Heerenveen, dat in de slotfase ook Djenahro Nunumete nog binnen de lijnen bracht. In de negentigste minuut maakte Karlsbakk namelijk de vijfde treffer van de thuisploeg. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal over de doellijn.

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Ali, Van Beek (70. Nunumete), Bochniewicz (46. Van Ottele), Köhlert; Haye, Brouwers, Tahiri (60. Van Ee); Nunnely (60, Witteveen), Van Amersfoort (46. Karlsbakk), Olsson