Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Vertrouwenspunt sc Heerenveen

In de landelijke en regionale media zijn artikelen verschenen over seksuele intimidatie en misbruik bij (betaald) voetbalclubs. sc Heerenveen heeft dit onderwerp hoog op de agenda staan. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat er binnen sc Heerenveen misstanden hebben plaatsgevonden, maar helemaal uitsluiten kunnen wij dat niet.

Vooropgesteld: ieder kind moet zorgeloos kunnen sporten. sc Heerenveen moet er alles aan doen om het vertrouwen van ouders, die hun kind bij ons achterlaten, niet te beschamen. Daar werken we elke dag keihard voor. In het algemeen – en dus niet alleen bij sc Heerenveen – hopen we dat mensen die slachtoffer van seksueel misbruik zijn geworden, de moed verzamelen om hun verhaal te vertellen. Het moet verschrikkelijk voor hen zijn, om met zo’n verhaal rond te lopen.

Veilige omgeving

Mocht het zo zijn dat slachtoffers zich melden die bij sc Heerenveen hebben gevoetbald, dan weten wij hoe we moeten handelen. Binnen sc Heerenveen staat een vertrouwenscontactpersoon stand-by. Wij zijn van mening dat je niet kunt zeggen: hier heb je een nummer, bel maar als er iets is gebeurd. Wij zoeken naar balans tussen anonimiteit en een veilige omgeving.

sc Heerenveen wil benadrukken dat het nooit te laat is om een nare ervaring te melden. Mocht u in contact willen komen met ons vertrouwenscontactpersoon, dan kunt u mailen naar . Berichten die op dit mailadres binnen komen, komen direct bij de vertrouwenscontactpersoon van sc Heerenveen terecht en niet elders in de organisatie.

Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF

In samenspraak met de sportbonden heeft NOC*NSF een Vertrouwenspunt Sport opgezet. Alle sporters kunnen hier gebruik van maken. Net als hun omgeving: begeleiders, trainers, coaches, ouders, medische staf, teamgenoten, et cetera.

Kijk op de website van NOC*NSF voor meer informatie.