Feandei info

Eindelijk mogen we 'm weer vieren: de FeanDei. De open dag van en bij sc Heerenveen vindt plaats op zaterdag 16 juli en omdat we het zolang zonder moesten doen, maken we er dit jaar één groot feest van. Eerst op Skoatterwâld en daarna in en rondom het Abe Lenstra stadion.

Feandei


1. Het mag weer

De allerbelangrijkste reden dat je op zaterdag 16 juli naar de FeanDei moet is een heel simpele: het mag weer! Drie jaar geleden alweer is het dat de vorige editie plaatsvond. Hoogste tijd om samen het nieuwe seizoen af te trappen en naar de FeanDei te komen.

2. Handtekeningen scoren

Naar de FeanDei zijn geweest en zonder handtekening van je favoriet thuiskomen? Precies. Dat kan niet. Toch wel een van de hoogtepunten van de open dag: een krabbel van Amin Sarr, Merel Bormans of Arjen van der Heide. Daar kun je mee thuiskomen.

3. Op de foto met je idool

En als je die handtekening scoort van Thom Haye, Nina Nijstad of Andries Noppert, vergeet dan niet om snel een selfie te maken. Cool als achtergrondfoto op je smartphone, in je Instagram-tijdlijn of ouderwets in het plakboek (leuk voor later).

4. Een echte training van dichtbij meemaken

Uitblinken in een vol Abe Lenstra stadion gaat niet zomaar. De spelers van sc Heerenveen trainen hard om zo goed mogelijk te worden, zodat ze samen wedstrijden kunnen winnen. Bij de hersteltraining op de FeanDei kun jij zien hoe dat eraan toegaat.

5. Speurtocht door het stadion
Het Abe Lenstra stadion is zo groot, dat je er gemakkelijk een speurtocht kan organiseren. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Ontdek de mooiste plekken in het mooiste stadion van Nederland en doe gedurende de middag mee aan de speurtocht.

6. Onthulling 'Helden van Heerenveen'
Om de grachten binnen het Abe Lenstra stadion te verfraaien, startte supportersvereniging FeanFan het initiatief 'Helden van Heerenveen'. Supporters konden hun stem uitbrengen op hun favoriete speler of trainer. Tijdens de FeanDei wordt het resultaat onthuld.

7. Opening familievak
Sinds het seizoen 2020/2021 kent het Abe Lenstra stadion een familievak: speciaal voor gezinnen en families. Zo staat er onder meer PlayStations en een interactieve X-Wall. Corona stelde de officiële opening uit, maar tijdens de FeanDei is het zover.

8. Presentatie (nieuwe) spelers
Steevast een hoogtepunt op de FeanDei: de spelerspresentatie. De selecties van de vrouwen en de mannen en het e-sportsteam worden voorgesteld aan het publiek. Kom langs en heet ook de nieuwelingen van harte welkom in Heerenveen.

9. Vikingspelen
De afgelopen jaren is het vikingthema bij sc Heerenveen door de club en de supporters omarmd. En om ook van de jongste jeugd vikingen te maken, is er tijdens de FeanDei de 'Polaris Experience'. Ben jij net zo sterk en vlug als een echte viking?

10. Verschillende stands
Het centrale punt van de FeanDei is het veld aan de noordzijde van het Abe Lenstra stadion. Daar gebeurt het. Er staan verschillende stands van onder andere sponsoren en de kidsclub. En o ja, ook eet- en drinkttentjes voor een lekker hapje en drankje.

11. Kijkje nemen in de spelersbussen
Van buiten kennen we de spelersbus allemaal, maar van binnen? Hoe reizen de spelers en speelsters van sc Heerenveen naar de uitwedstrijden?  Een plek die voor velen onbekend is, maar tijdens de FeanDei krijg jij de kans om een kijkje te nemen.

Schema

Hoe laat Wat Waar
11.00 uur Start FeanDei: training eerste selectie Sportpark Skoatterwâld
11.00 uur Feanstore gaat open Feanstore (naast de hoofdingang van het stadion)
12.00 uur Opening FeanDei-terrein Op het veld aan de noordzijde van het stadion
12.15 uur Opening familievak Op de zuidtribune van het stadion
12.30 uur Onthulling 'Helden van Heerenveen' In de grachten van het stadion
13.15 uur Spelerspresentatie FeanDei-terrein
14.00 uur Handtekeningsessie Op de noordomloop van het stadion
16.00 uur Einde FeanDei (en ook de Feanstore gaat dicht) FeanDei-terrein en Feanstore

 

Praktische informatie

Gratis toegang
Je hoeft van tevoren geen kaarten te kopen voor de FeanDei. Toegang tot de open dag van sc Heerenveen is gratis voor iedereen. Eten en drinken bij stands op het FeanDei-terrein kost wel geld.

Vrij parkeren
Je kunt de auto gratis parkeren op P6. Dit parkeerterrein ligt vanaf het Abe Lenstra stadion gezien aan de andere kant van de snelweg A32.

Plattegrond

FD Plattegrond II (1)