sc Heerenveen stelt Van Wonderen aan als nieuwe hoofdtrainer

21 maart 2022 12:00

Met ingang van het seizoen 2022/2023 is Kees van Wonderen (53) hoofdtrainer van sc Heerenveen. De huidig coach van Go Ahead Eagles tekent in Fryslân een contract voor twee seizoenen. Van Wonderen wordt na het lopende seizoen officieel gepresenteerd in het Abe Lenstra stadion.

53308631 ORANGE PICTURES


Kees van Wonderen is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Daarvoor was de voormalig verdediger onder andere werkzaam als assistent-trainer bij FC Twente en Oranje. Als speler kwam Van Wonderen uit voor NEC, NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands elftal.

Reactie technisch manager Ferry de Haan
"Na het vertrek van Johnny Jansen hebben we als club eerst een profielschets voor de nieuwe hoofdtrainer gemaakt. Kees heeft een heel duidelijke voetbalvisie die aansluit bij hoe wij naar de voetbaltechnische toekomst van sc Heerenveen kijken. Hij is een realistische trainer die bij Go Ahead heeft aangetoond met plezier en lef het maximale uit de ontwikkeling van spelers en het team te kunnen halen en zodoende waarde op het veld creëert."

"We zijn blij dat Kees ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij sc Heerenveen een vervolg te geven. Samen met ons heeft hij de ambitie om stapsgewijs weer richting de plekken door te groeien die recht geven op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal."

Reactie Kees van Wonderen
"Ik ben uiteraard ontzettend blij dat ik de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen word. Ik heb een heel goed gevoel bij de club, bij het plan en waarom ze voor mij kiezen. Daar ben ik heel positief over. In februari hebben we voor het eerst met elkaar gesproken."

"Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik op zoek ben naar een uitdaging en die uitdaging ligt er in Friesland zeker. Hier ga ik later graag uitgebreider op in. Nu ligt mijn focus nog volledig bij Go Ahead Eagles, waar ik twee jaar geleden aan een mooi avontuur ben gestart. Er is mij nu alles aan gelegen om het seizoen in Deventer eerst goed af te sluiten. Daarna gaat het vizier op sc Heerenveen, dat is iets om naar uit te kijken."