Akademy: Nunumete en Zaal belangrijk; Onder 13 boekt ook overwinning

20 februari 2023 12:00

sc Heerenveen won zondagmiddag met 2-1 van Cambuur, waardoor het weekend sowieso al goed was. Zaterdag waren er ook al een aantal mooie resultaten in de Akademy. De Onder 21 en Onder 13 pakten drie punter, terwijl ook twee teams een punt pakten.

O13 3

Zaal en Nunumete belangrijk

Djenahro Nunumete en Timo Zaal maakten beide al hun debuut bij het eerste elftal, maar mogen nog steeds mee met het oudste jeugdteam. Zaterdag gaven de talenten hun visitekaartje af tegen de leeftijdsgenoten van FC Emmen. Nunumete maakte na 26 minuten de openingstreffer, waarna Zaal de score acht minuten later verdubbelde. De ploeg heeft nu tien punten uit zes wedstrijden.

Onder 18 verliest in slotfase
De O18 ging op bezoek in Den Haag, waar tegen ADO werd gespeeld. De Friezen leken met een punt de bus in te stappen op weg naar huis, maar de overwinning bleek uiteindelijk toch voor de groen-gelen. In minuut 82 maakte Ruben Veer, die officieel nog in de O16 speelt, de 1-1. In de laatste minuut maakten de Hagenezen alsnog de 2-1. Daardoor heeft sc Heerenveen vijf punten uit zes wedstrijden.

Knotsgek slot bij Onder 15
Het venijn zat 'm in de staart bij de wedstrijd tussen de O15 en Alphense Boys. De thuisploeg scoorde voor rust, waarna Heerenveen aan het begin van de tweede helft gelijk maakte. Toen de blessuretijd inging stond die stand nog steeds op het bord. In de zesde minuut van de extra tijd maakten de gastheren de tweede treffer van de middag, waardoor de punten daar leken te blijven. Vier minuten later redde Koen Hettema alsnog een punt.

Onder 14 pakt punt
Hoge pieken, diepe dalen. Zo is de tweede seizoenshelft van de O14 het beste te omschrijven tot dusver. De eerste vier wedstrijden leverden twee zeges en twee nederlagen op. Zaterdag kwam daar het eerste gelijkspel bij. Tegen FC Volendam werd het 2-2. Daardoor heeft de ploeg na vijf wedstrijden zeven punten verzameld.

Onder 13 pakt drie punten
Waar de O18 naar Den Haag moest voor het duel met ADO, speelde de O13 thuis tegen de ploeg uit de Hofstad. Al voor de pauze was duidelijk dat de bezoekers terug moesten zonder punten in de tas. Luca Dijkstra was eenmaal trefzeker, terwijl Bodhy van de Giesen twee keer scoorde. Dat gebeurde allemaal voor de pauze. Na de thee kwamen daar geen goals meer bij.