Amin Sarr maakt toptransfer naar Olympique Lyonnais

30 januari 2023 19:42

Amin Sarr maakt halverwege het seizoen de overstap naar Olympique Lyonnais. De 21-jarige spits verkast per direct naar de zevenvoudig Frans kampioen. De Zweed tekent in Lyon een contract tot medio 2027.

30072022297246 DSC 1782


Het is dinsdag precies een jaar geleden dat Amin Sarr de overstap van Malmö naar sc Heerenveen maakte. In Friesland groeide Sarr al snel uit tot een gevaarlijke speler in de voorhoede. In totaal droeg hij tijdens 35 officiële duels het shirt van sc Heerenveen. Hierin was hij elf keer trefzeker en zorgde hij zeven keer voor de assist.

Technisch manager Ferry de Haan: "Amin heeft zichzelf met doelpunten en assists weten te onderscheiden. We raken dan ook een hele goede speler kwijt. Toch is dat ook hoe we zijn als club. We proberen goede jonge spelers binnen te halen en daarna te verkopen. Dat is met Amin goed gelukt. Hij heeft zich hier als talentvolle speler in de kijker gespeeld en daarmee zijn we voor hem de juiste springplank gebleken. We zijn trots op Amin en trots op deze mooie transfer. We wensen hem dan ook heel veel succes in Lyon."