Milan van Ewijk maakt transfer naar Coventry City

27 juli 2023 22:00

Milan van Ewijk maakt de overstap naar Coventry City. De 22-jarige verdediger vervolgt daarmee zijn carrière in de Engelse Championship. Van Ewijk tekent in Coventry een contract tot medio 2027.

20072023311123 DSC 3709


Met zijn transfer naar Coventry City komt er na twee seizoenen een einde aan de tijd van Milan van Ewijk bij sc Heerenveen. Overgekomen van ADO Den Haag, groeide de razendsnelle rechtsback al snel uit tot een zeer geliefde speler in Fryslân. Zo werd hij na zijn eerste seizoen direct verkozen tot speler van het jaar.

Afgelopen seizoen miste Van Ewijk als enige veldspeler in de Eredivisie geen enkele minuut. In totaal kwam de verdediger tot 78 officiële optredens in het shirt van De Friezen. Hierin was hij zeven keer trefzeker en verzorgde hij vier assists.

Algemeen directeur Ferry de Haan: “Milan is een belangrijke speler voor ons geweest. Zijn karakter in combinatie met zijn kwaliteit zorgde vanaf dag één voor een goede klik tussen hem en onze supporters. De afgelopen twee jaar heeft hij zich uitstekend ontwikkeld. We zijn dan ook trots dat er wederom een talentvolle speler via sc Heerenveen een mooie vervolgstap gaat maken. We willen Milan bedanken voor zijn geweldige inzet en wensen hem uiteraard het allerbeste toe in het verdere vervolg van zijn carrière.”