sc Heerenveen Vrouwen verliest ook derde competitiewedstrijd van het seizoen

09 oktober 2023 09:42

sc Heerenveen Vrouwen is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van ADO Den Haag. Op Sportpark Skoatterwâld beleefde de ploeg van Hans Schrijver een valse start, die niet meer omgedraaid kon worden. Na negentig minuten stond er een 0-2 eindstand op het scorebord.

08102023313450 DSC 4583


Nog geen 120 seconden was de wedstrijd bezig toen de bezoekers op voorsprong kwamen. Manon van Raay zorgde voor de openingstreffer, waarna de ploeg uit Den Haag door probeerde te drukken. Met succes, want de marge werd verdubbeld door Lobke Loonen. Zij scoorde na een voorzet van Van Raay.

In het eerste kwartier na de pauze was de eerste doelpoging van Heerenveen, maar het schot ging over het doel van ADO-keepster Barbara Lorsheyd. Ook aan de andere kant van het veld werd niet meer gescoord, ondanks dat de bezoekers nog wel een aantal kansen kregen. De Friezinnen wachten door de 0-2 nederlaag nog altijd op de eerste punten van het seizoen. Volgende week zou de ploeg van Schrijver het opnemen tegen Ajax, maar die wedstrijd is uit het programma gehaald.

Opstelling sc Heerenveen: Resink; Van Vilsteren (46. Algra), Schouwstra, Bormans, Kommer Brouwer (45. Snippe); Dik, Nassette (68. Teijema) Iedema  (68. Werther); Van Beijeren, Ennema