Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Nieuw trio voor sc Heerenveen vrouwen

Gepubliceerd op 28 mei 2010 10:15
Nieuw trio voor sc Heerenveen vrouwen

Na de komst van de jeugdinternationals Roxanne van den Berg en Shanice van de Sanden heeft het vrouwenteam van sc Heerenveen ook een trio noordelijke talenten aan de selectie toegevoegd. De talentvolle Drentse tweeling Wilma en Hilde Winters (20) spelen net als Aafke de Hoek (18) uit Dokkum komend seizoen voor het vrouwenteam van sc Heerenveen.

De tweeling Wilma en Hilde Winters komt sc Heerenveen versterken.
De tweeling Wilma en Hilde Winters komt sc Heerenveen versterken.

Teammanager Simone Hof: “We zijn blij met dit trio. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste meiden die er vol voor gaan. En heel belangrijk, het zijn talenten uit de regio.” De eeneiige tweeling Wilma en Hilde Winters uit Emmen komt nu nog uit voor sc Angelslo, dat speelt in de Eerste Klasse B. Wilma is spits, terwijl Hilde goed uit de voeten kan als verdediger.

De zussen zijn verheugd over de gezamenlijke overgang naar sc Heerenveen. Wilma: “Ik heb altijd alles voor het voetbal gedaan, dus het is een droom om aan de Eredivisie vrouwen te kunnen meedoen. Ik ga 300% mijn best doen.” Ze vervolgt: “En het is prachtig dat we samen naar sc Heerenveen komen. We gaan er samen voor!”

De vergelijking met de broers Ronald en Frank de Boer wordt vaak gemaakt. Hilde: “Maar wij zijn de zusjes Winters hoor!” De verdediger speelde een goed seizoen bij sc Angelslo: “Het ging lekker, en ik ben aanvoerder geworden. Dan hoop je dat het opvalt. We zijn nu twintig, dus dan mag het ook wel eens gebeuren. We hebben er zin in, en hebben gemerkt dat het team heel hecht is, en nu echt voor successen wil gaan. Daar passen wij bij.”

Verdediger Aafke de Hoek geldt ook als een groot talent in Friesland en speelt voor Be Quick uit Dokkum. Aafke: “Het is super om voor sc Heerenveen op het hoogste niveau te kunnen spelen. Ik hoefde niet lang na te denken toen ik gevraagd werd. Ik heb er heel veel zin in.”

De Friezin deed al een paar trainingen mee. “Het is nog even wennen aan het trainen op dit niveau, en aan de frequentie,”aldus de ALO-studente aan de Hanzehogeschool in Groningen. sc Heerenveen ging niet over een nacht ijs met het aantrekken van Aafke. “Ik ben eerder al gevolgd door de club, en heb al eens aan een selectiewedstrijd meegedaan.” Volgens teammanager Simone Hof zal de komende periode nog een aantal speelsters aan de selectie worden toegevoegd.