sc Heerenveen - Ajax
07 maart, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

ADO Den Haag - sc Heerenveen

Datum: 26 augustus 2017 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 19:45 uur Toeschouwers: 7902
Locatie: Cars Jeans Stadion Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Plaats: Den Haag

Reza: "Hard werken en vertrouwen terugwinnen"

“We zullen alles uit de kast moeten halen om het tij te keren”, aldus Reza Ghoochannejhad na afloop van het verloren bekerduel met Willem II. De spits beseft dat zijn ploeg in een moeilijke fase zit, maar loopt ook al lang genoeg mee om te weten dat het zondag weer helemaal anders kan zijn. “We zullen er keihard voor moeten werken.”

25102017233281_FPH_4693

sc Heerenveen treft in AZ een tegenstander in vorm. “Zondag is weer een hele mooie uitdaging en een mooie wedstrijd. We moeten ervoor zorgen dat we het vertrouwen van de eerste weken terugkrijgen door wedstrijden te winnen. Dat kan alleen maar door hard te werken, dan komt de rest vanzelf.  Dat zullen wij altijd blijven doen, ongeacht het resultaat.”

Michel Vlap in actie tegen Willem II
Michel Vlap in actie tegen Willem II

Ook Michel Vlap houdt vertrouwen in de ploeg. De 20-jarige middenvelder kwam de laatste drie wedstrijden als invaller binnen de lijnen. “We moeten de neuzen dezelfde kant op houden en vertrouwen blijven houden in elkaar. We hebben gewoon een heel goed team met kwaliteit. Dat moet er nu ook gaan uitkomen in de wedstrijden. Het is aan ons om het te laten zien. We moeten goed en scherp beginnen en in elk duel laten zien dat wij echt willen winnen.

Thorsby leidt Friezen langs ADO Den Haag: 1-2

sc Heerenveen heeft de eerste zege binnen. Het uitduel tegen ADO Den Haag werd met 1-2 gewonnen. Grote man was Morten Thorsby de Noor scoorde twee maal en staat daarmee dit seizoen al op vier treffers.

De zege was verdiend. De ploeg van trainer Jurgen Streppel heerste voor rust, maar verzuimde het overwicht in doelpunten te vertalen. Van de thuisploeg had sc Heerenveen amper wat te duchten. ADO Den Haag zette na rust even aan, maar in de 57ste minuut scoorde Thorsby op aangeven van Dumfries op fraaie wijze de 0-1.

Negen minuten later verdubbelde de Noor, opnieuw op aangeven van Dumfries de voorsprong. ADO Den Haag sputterde in de slotfase nog even tegen en kwam via Johnsen op 1-2, maar de Friezen gaven ondanks de Haagse druk en de extra vijf minuten blessuretijd de voorsprong niet meer uit handen. Mede dankzij Høegh die in de slotminuut nog een bal van de doellijn kopte,

Later meer

Topscorer Thorsby: ‘Heel belangrijke overwinning’

Dankzij twee treffers van Morten Thorsby sleepte sc Heerenveen de eerste zege van het seizoen en de eerdere uitoverwinning van 2017 in de wacht. De punten gingen terecht mee naar Friesland. ADO Den haag zette sc Heerenveen in de slotfase wel onder grote druk, maar de ploeg van Streppel was absoluut de betere in De Haag.

Morten Thorsby is ongetwijfelde de revelatie van het nog jonge seizoen. De Noorse middenvelder staat niet bekend om zijn doelpuntenproductie, maar zijn teller staat na drie duels al op vier treffers. Net als tegen FC Groningen scoorde Thorsby twee maal. Waar de goals in Groningen slechts een puntje opleverden, waren zijn doelpunten vanavond goed voor de volle buit. Met vier goals is Thorsby op dit moment topscorer van de Eredivisie.

Denzel Dumfries wint een kopduel. De back stond aan de basis van beide Friese goals.
Denzel Dumfries wint een kopduel. De back stond aan de basis van beide Friese goals.

Thorsby was niet de enige die de aandacht op zich vestigde. Denzel Dumfries en Kik Pierie lieten ook een goede indruk achter. Pierie, met zijn 17 jaar de jongste speler van de Eredivisie startte voor Van Aken. Hij stond niet alleen verdedigend zijn mannetje, maar en leverde ook een bijdrage bij de twee Friese goals. Dumfries stond aan de basis van beide treffers en is met vier assists de beste aangever van de Eredivisie.

De Friezen bleven voor het vijfde seizoen op rij ongeslagen in Den Haag. Dat was niet onverdiend, want de ploeg van Streppel was met uitzondering van het slotkwartier de bovenliggende partij. Zeker voor rust had de thuisclub weinig in te brengen. De bal (59%) was voor sc Heerenveen, maar manco was dat net als een week geleden tegen Heracles Almelo het vele balbezit geen kansen opleverde.

Kik Pierie stond in de basis in Den Haag en kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd.
Kik Pierie stond in de basis in Den Haag en kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

‘We speelden te risicoloos, ’keek Stijn Schaars terug op de eerste helft. ‘Als je ADO in de problemen wilt brengen moet je bal hard tussen de linies spelen zodat zijn keuzes moeten maken. Dat deden we na rust beter.’ Na de 0-2 kwam sc Heerenveen nog onnodig in de problemen, vond de aanvoerder. ‘We wilden het te mooi doen, op zo’n moment moet je zakelijk en simpel spelen.’


Het betere spel na rust leidde in de 57ste minuut tot de 0-1. Pierie vond Dumfries aan de rechterkant en zijn voorzet werd door Thorsby achter doelman Zwinkels gewerkt. Een knappe goal, want het was geen makkelijke bal, maar de Noor werkte de bal met volle overtuiging tegen de touwen. Negen minuten later werd het 0-2. Pierie vond Ødegaard, die stuurde Dumfries weg waarna Thorsby de voorzet van de back bal simpel binnen tikken.

Martin Ødegaard  was bij vlagen niet van de bal te krijgen.
Martin Ødegaard was bij vlagen niet van de bal te krijgen.

De buit leek binnen, maar in de slotfase kwam sc Heerenveen toch nog onder druk te staan. Johnsen werkte de bal via Høegh achter de doellijn en dat was het sein voor ADO Den Haag om nog een keer vol aan te zetten. Mede dankzij Høegh, de Deen haalde de bal van de lijn, kwam de thuisclub echter niet meer langszij en dat zou ook niet verdiend zijn geweest.

Morten Thorsby blikte uiteraard tevreden terug op de wedstrijd. ‘Dit is heel mooi,’aldus de middenvelder. ‘Ik heb een aanvallender rol en kom daardoor vaak in de ‘box’ dan kom je automatisch vaker in scoringspositie.’ De Noor dankte Dumfries die aan de basis stond van beide Friese goals. ‘Hier hebben we op getraind, dan is het mooi dat het ook succes oplevert.’ De slotfase was minder erkende Thorsby. ‘We hadden het eerder moeten beslissen, nu kregen we het na de 1-2 nog moeilijk.’

Daniel Høegh kopte in de slotfase een bal van de doellijn en voorkwam zo dat sc Heerenveen punten verspeelde tegen ADO Den Haag.
Daniel Høegh kopte in de slotfase een bal van de doellijn en voorkwam zo dat sc Heerenveen punten verspeelde tegen ADO Den Haag.

Dat vond Jurgen Streppel ook. ‘We komen onnodig in de problemen,’ aldus de trainer. ‘De eerste helft kregen we een paar kansjes maar de scherpte ontbrak. Normaal schiet Zeneli altijd op goal, maar nu vlogen de ballen over.’ Op de vraag waarom Thorsby, die voor dit seizoen in 75 duels slechts eenmaal scoorde nu ineens het net wel weet te vinden, moest de trainer het antwoord schuldig blijven.

‘Goede vraag,’aldus Streppel. ‘Op dit moment is hij met zijn loopvermogen een extra wapen. Hij levert enorm veel arbeid, is niet alleen onze nummer tien, maar pakt ook nog verdedigende taken op. Hij is soms te gretig, maar enorm coachbaar en ene fantastische jongen om mee te werken. Ik ben heel blij met hem.’ Ook Kik Pierie kreeg een dikke pluim van de trainer. ‘Pas 17 en dan al zo volwassen spelen, hij was een lust voor het oog.’

Thorsby en Streppel vieren de zege op ADO Den Haag.
Thorsby en Streppel vieren de zege op ADO Den Haag.