Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

FC Den Bosch - sc Heerenveen

Datum: 31 oktober 2004 Competitie: Holland Casino Eredivisie
Aanvang: 00:00 uur Toeschouwers: 5721
Locatie: De Vliert Scheidsrechter: Dick Jol
Plaats: Den Bosch

Invallers loodsen Heerenveen langs Den Bosch

Niet goed spelen en toch winnen. Dat deed Heerenveen tegen FC Den Bosch. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek speelde niet best in De Vliert en zag de thuisclub tot twee maal toe een voorsprong nemen. Heerenveen gaf zich niet gewonnen en won dankzij drie succesvolle wissels, Samaras en Rose scoorden en Selakovic was goed voor een assist, met 2-4. Klaas Jan Huntelaar was net als vorige week tegen Utrecht belangrijk aan Friese zijde. De spits scoorde opnieuw twee maal en bracht zijn seizoenstotaal op acht treffers. Heerenveen klimt door de zege naar de vierde plaats op de ranglijst op vier punten achterstand van koploper PSV.

Invaller Stefan Selakovic speelde een belangrijke rol. De Zweed, vorige week tegen Utrecht ook al goed voor een assist, liet Huntelaar de 2-2 aantekenen.
Invaller Stefan Selakovic speelde een belangrijke rol. De Zweed, vorige week tegen Utrecht ook al goed voor een assist, liet Huntelaar de 2-2 aantekenen.

Heerenveen speelde een moeizame eerste helft in en tegen Den Bosch. De Friezen kwamen nog aardig uit de startblokken, maar zakten vervolgens ver terug. De combinaties wilden niet vlotten en Heerenveen had grote moeite met de opportunistische en felle speelwijze van de thuisclub. De betere kansen waren voor Den Bosch. Zo moest Vandenbussche al na tien minuten alle zeilen bijzetten om de doorgebroken Powel van scoren af te houden en zag Schulp een inzet via het been van Seip naast het doel verdwijnen. Heerenveen stelde hier alleen een kopballetje van Huntelaar tegenover. De poging van de clubtopscorer van Heerenveen was een simpele prooi voor Mampaey.

Arek Radomski worstelt zich langs een tegenstander. De foto typeert de wedstrijd goed. Heerenveen had het moeilijk tegen het zich taai verwerende Den Bosch.
Arek Radomski worstelt zich langs een tegenstander. De foto typeert de wedstrijd goed. Heerenveen had het moeilijk tegen het zich taai verwerende Den Bosch.

Na een half uur kwam FC Den Bosch niet onverdiend op voorsprong. De treffer van de thuisclub werd ingeluid door Marcel Seip. De centrale verdediger leed balverlies op het middenveld waarna van den Ouweland er in de tegenaanval vandoor ging en de achterlijn haalde. Zijn voorzet werd door Koen van der Laak bij de tweede paal achter Vandenbussche gewerkt, 1-0. Het doelpunt van Den Bosch veranderde weinig aan het spelbeeld. Heerenveen knokte meer tegen zichzelf dan de tegenstander en dwong weinig tot niets af. De gelijkmaker, op slag van rust, kwam dan ook uit de lucht vallen. Routinier Peter Uneken ging op kinderlijke wijze in de fout en leverde de bal in bij Sikora. Die op zijn beurt behield het overzicht en liet Huntelaar zijn zevende seizoenstreffer aantekenen, 1-1.

Met Selakovic voor Sikora probeerde Gertjan Verbeek na rust orde op zaken te stellen, maar Heerenveen ging niet beter spelen. Heerenveen was geen schim van de ploeg die de afgelopen weken indruk maakte tegen Ajax en FC Utrecht. De ongeveer 5700 toeschouwers zagen dan ook geen beste wedstrijd. Den Bosch knokte voor wat het waard was, terwijl Heerenveen voornamelijk ploeterde. Na een kleine twintig minuten werd het geploeter van Heerenveen afgestraft. Het was Schulp die, na een combinatie met Powel door het hart van de defensie, Vandenbussche met een harde knal het nakijken gaf, 2-1. Verbeek greep in en bracht Rose en Selakovic voor Haarala en Bruggink. Ook in het Brabantse land bleek maar weer eens dat de trainer van Heerenveen een gelukkige hand van wisselen heeft, want het waren de invallers die aan de basis van de ommekeer stonden.

Klaas Jan Huntelaar juicht nadat hij Heerenveen op 2-2 heeft gezet. De topscorer van Heerenveen scoorde in stadion De Vliert twee maal.
Klaas Jan Huntelaar juicht nadat hij Heerenveen op 2-2 heeft gezet. De topscorer van Heerenveen scoorde in stadion De Vliert twee maal.

In de 79ste minuut bereidde Selakovic, na een knappe combinatie met Väyrynen, de 2-2 van Huntelaar voor . Direct na het doelpunt werd Mampaey, die eerder geblesseerd raakte bij een ongelukkige botsing met Uneken, vervangen door Martijn van Strien. De doelman stond nog maar amper onder de lat of hij moest al vissen en weer was er een hoofdrol voor een invaller. Het was Yuri Rose, eerder dit seizoen al succesvol als invaller tegen NAC, die zijn ploeg uit een corner van Ugur Yildirim naar een 2-3 voorsprong kopte. FC Den Bosch ging in de resterende tijd verbeten op jacht naar de gelijkmaker en was in blessuretijd nog dichtbij een doelpunt. Bij een scrimmage schoot Schulp van dichtbij in, maar het was Vandenbussche die zich als een tijger op de inzet van de Bossche aanvaller wierp. In de tegenaanval werd de wedstrijd definitief beslist. Rose stuurde Samaras diep waarna de jonge Griek met links snoeihard raak schoot, 2-4.

Een juichende Yuri Rose heeft zojuist 2-3 gescoord en wordt achtervolgd door  een al even blije Klaas Jan Huntelaar.
Een juichende Yuri Rose heeft zojuist 2-3 gescoord en wordt achtervolgd door een al even blije Klaas Jan Huntelaar.

Zo toonde Heerenveen karakter door tot twee maal toe een achterstand weg te werken en uiteindelijk om te buigen in een 2-4 overwinning. Net als tegen FC Utrecht bewees de brede en kwalitatief sterke selectie van de Friezen zijn nut. Heerenveen speelde niet best in De Vliert, maar net als in eerdere wedstrijden waren het de invallers die voor een gunstige wending zorgden. Dat Heerenveen ook mindere wedstrijden wint is geen toeval. Net zo min als de succesvolle wissels van Verbeek geluk zijn. Er groeit iets moois in It Friese Haagje voor Heerenveen dat dankzij de zege op Den Bosch naar de vierde plaats op de ranglijst stijgt. Trainer Gertjan Verbeek toonde zich na afloop opgelucht. ,,Als ik eerlijk ben was Den Bosch de betere ploeg. Omdat we hier wilden winnen, hebben we na de 2-1 alles op de aanval gezet. Dat is goed uitgepakt. Voor Den Bosch is het sneu, maar dat is voetbal. Op die manier hebben wij thuis van Roda verloren. Ik ben blij met de punten, maar het voetbal moet wel beter, want het was vandaag niet best.’’