sc Heerenveen - Willem II
22 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Heracles Almelo - sc Heerenveen

Datum: 01 april 2017 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 20:45 uur Toeschouwers: 10912
Locatie: Polman Stadion Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Plaats: Almelo

sc Heerenveen met fitte selectie naar Almelo

sc Heerenveen hervat na de interlandperiode de competitie met een uitduel tegen Heracles Almelo. Trainer Jurgen Streppel kent geen personele problemen. Alle internationals, Reza meldde zich donderdagmiddag als laatste, keerden fit en wel terug op Friese bodem.

Met het oog op de play-offs staat er zaterdag in het Polman Stadion in Almelo een interessante ontmoeting op het programma. Het gat tussen de nummers acht (sc Heerenveen) en tien (Heracles) van de ranglijst bedraagt zes punten. Bij een overwinning nemen de Friezen definitief afstand, maar bij Almeloos succes voelt sc Heerenveen de hete adem van de ploeg van Samuel Armenteros c.s. in de nek.

Luxe

sc Heerenveen kan in Almelo nog niet beschikken over Stijn Schaars, voor hem komt het duel nog te vroeg. Henk Veerman verliet vanmiddag eerder het trainingsveld in Gorredijk, maar Jurgen Streppel verwacht dat de Volendammer zaterdag gewoon deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.

Als gevolg van de interlandperiode waren pas vandaag voor het eerst alle spelers weer beschikbaar. Niet ideaal in de aanloop naar een competitieduel. Jurgen Streppel: ‘Het zij zo, het is ook mooi dat je zoveel internationals hebt, dat is een luxe. En even een andere omgeving voor die jongens, kan ook goed zijn. Het daagt altijd wel uit.’

sc Heerenveen behaalde na de winterstop slechts twee overwinningen. De ploeg van Jurgen Streppel voetbalt niet slecht, maar is niet in staat om het goede spel te vertalen in resultaten. Dat moet de komende weken anders, weet de trainer: ‘Tegen Feyenoord moet je voor rust 2-0, 3-0 voorstaan. Het gaat om rendement in voetbal. Voor de winterstop bal gingen de balletjes binnenkant paal er net in en nu net uit misschien. Dat is denk ik wel het grootste verschil. Het gaat om doelpunten en dat zit op het moment even niet mee.’

Kunstgras

Het duel in Almelo wordt zaterdag op kunstgras gespeeld.sc Heerenveen kwam dit seizoen vier maal op kunstgras in actie, die ontmoetingen leverden twee zeges en twee nederlagen op. Heracles Almelo presteert op kunstgras aanmerkelijk beter dan op natuurgras. Bijna driekwart (23) van de 31 wedstrijdpunten werd veroverd op kunstgras.

Er vallen zaterdag ongetwijfeld goals. Heracles speelde dit seizoen thuis nog nooit doelpuntloos gelijk en bij de uitduels van sc Heerenveen kwam de brilstand ook nog niet voor. Het is overigens geen ramp om iets te laat te komen bij een thuisduel van Heracles. In het Polman Stadion viel als enige stadion in de Eredivisie dit seizoen nog geen enkele treffer in het eerste kwartier.

Kansloze nederlaag in Polman Stadion: 4-1

sc Heerenveen is er ook in Almelo niet in geslaagd de negatieve spiraal te doorbreken. De start was goed. Reza zette de gaten al in de vierde minuut vanaf de strafschopstip op voorsprong. Heracles Almelo stelde daar voor rust nog vier treffers tegenover, terwijl de Friezen ook nog eens met tien man kwamen te staan na twee maal geel voor St. Juste. Bij 4-1 bleef het in het Polman Stadion.

In het Polman Stadion werd dit seizoen in het eerste kwartier nog niet gescoord, maar daar kwam vanavond verandering in. Na negen minuten stond er al 1-1 op het scorebord. sc Heerenveen opende de score omdat Reza, na een overtreding van Te Wierik op Van Amersfoort, vanaf de stip mocht vaanleggen. De clubtopscorer van sc Heerenveen faalde niet, 0-1.

Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong. In de negende minuut trok Heracles Almelo de stand alweer gelijk. Bijker kon Kuwas niet afstoppen en zijn voorzet werd door debutant Niemeijer binnen gelopen, 1-1. Het was vervolgens Armenteros die de thuisclub op voorsprong zette.

Erwin Mulder gaat vergeefs naar de hoek bij de vrije trap van Kuwas die de 3-1 oplevert.
Erwin Mulder gaat vergeefs naar de hoek bij de vrije trap van Kuwas die de 3-1 oplevert.

De oud-speler van sc Heerenveen werd ten koste van een gele kaart afgestopt door St. Juste en nam zelf plaats achter de bal. Zijn inzet verdween met veel gevoel in de kruising, Mulder had geen enkele kans, 2-1. . Zes minuten later poeierde Kuwas uit een vrije trap de bal opnieuw in de bovenhoek, 3-1.

Daarmee was de ellende nog niet op voor de ploeg van Streppel, want St. Juste pakte na een half uur zijn tweede gele na een overtreding op Gosens. Streppel greep meteen na de rode kaart van zijn centrale verdediger in, haalde Reza naar de kant en posteerde Wout Faes naast Van Aken in het centrum. Het betekende het debuut in de hoofdmacht voor de jonge Belg.

St. Juste krijgt rood na zijn tweede geel van de wedstrijd.
St. Juste krijgt rood na zijn tweede geel van de wedstrijd.

sc Heerenveen leek met een 3-1 achterstand de pauze te halen, maar in de slotminuut van de eerste helft viel ook nog de vierde Almelose treffer. Bij een hoekschop vanaf de rechterkant verloor Bijker het duel van Peterson, zijn kopbal verdween hard tegen de touwen.
 
Met de 4-1 stand en de numerieke meerderheid van Heracles Almelo was de wedstrijd halverwege gespeeld. Er gebeurde dan ook niet veel in de tweede helft. Streppel haalde al vlot Larsson naar de kant en bracht Zeneli. Larsson, die met het Zweedse team op pad is geweest, kreeg misschien extra rust met het oog op het thuisduel tegen Sparta Rotterdam van komende dinsdag.

De thuisclub kreeg twee kopkansen via Niemeijer, maar beide keren stond Mulder op zijn post. Aan de andere kant bokste doelman Castro een inzet van Zeneli over zijn doel. Het waren de hoogtepuntjes van een weinig boeiende tweede helft. Voor sc Heerenveen betekende het de zesde uitnederlaag op rij.

Wout Faes komt in de ploeg voor Reza. De Belg maakte zijn debuut in de hoofdmacht.
Wout Faes komt in de ploeg voor Reza. De Belg maakte zijn debuut in de hoofdmacht.

Mulder heeft geen verklaring voor kansloze nederlaag

sc Heerenveen leed in Almelo een kansloze nederlaag. Het was alweer de achtste uitnederlaag van het seizoen. Aanvoerder Erwin Mulder had geen verklaring voor het 4-1 verlies. ‘Zeg het maar, ik heb geen idee.’

De eerste klap, Reza scoorde al na vier minuten, bleek in het Polman Stadion geen daalder waard. Heracles Almelo toonde zich niet aangeslagen en nam nog voor rust ene 4-1 voorsprong. ‘Wat ons gebeurt, mag gewoon niet,’verklaarde Erwin Mulder na afloop. ‘Zij speelden steeds de lange bal op Armenteros, dat hebben we niet goed opgelost, want van daaruit kon Heracles steeds doorvoetballen. Dat mogen we ons zelf aanrekenen.’

Twee weken geleden speelde sc Heerenveen ene prima eerste helft tegen Feyenoord. Het contrast met de eerste 45 in Almelo was groot, terwijl de Friezen met de beste intenties aan het duel waren begonnen. ‘We wisten dat we Heracles op negen punten konden zetten en deelname aan de play-offs bijna veilig konden stellen. Waarom we dan zo spelen? Ik heb geen idee.’

Of het gemis van aanvoerder Schaars zich doet wreken kon Mulder niet zeggen. ‘Stijn is belangrijk, maar hij is er niet eenmaal niet bij, dan moeten anderen opstaan.’De doelman blikte alvast vooruit naar dinsdag, dan komt Sparta Rotterdam langs in Friesland. ‘Die moeten we gewoon winnen,’ besloot Mulder voor de camera van Fox Sports.