Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Roda JC - sc Heerenveen

Datum: 03 december 2017 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 14:30 uur Toeschouwers:
Locatie: Parkstad Limburg Stadion Scheidsrechter:
Plaats: Kerkrade

Advocaat: “Wij moeten een resultaat halen tegen een goed voetballend Heerenveen”

Sparta Rotterdam-trainer Dick Advocaat blikte tijdens de persconferentie donderdagmiddag vooruit op het duel tegen sc Heerenveen van vanavond. Advocaat was duidelijk tegenover RTV Rijnmond: “Wij moeten een resultaat halen tegen een goed voetballend Heerenveen.”

De hoofdtrainer van de ploeg uit Rotterdam verwacht een lastige avond in Heerenveen vanavond. ''Heerenveen uit is voor mijzelf ook lastig. Ik heb er zelf, geloof ik, met PSV ook maar weinig gewonnen. Dan moeten we nu maar laten zien dat het een andere periode is. En we moeten, we moeten een resultaat halen tegen een goed voetballend Heerenveen. Het is een interessant stadion, het lijkt mij als voetballer daar fantastisch om te spelen tegen een goede ploeg'', aldus de trainer tegenover RTV Rijnmond.

Advocaat liet verder doorschemeren qua opstelling niet veel te zullen wijzigen na afgelopen speelronde. ''Er is geen reden om in te grijpen, want de groep heeft het twee wedstrijden goed gedaan.'' Wel is duidelijk dat de Rotterdammers het moeten doen zonder doelman Roy Kortsmit. Hij is geblesseerd en zal naar verwachting vervangen worden door oud SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. Voor de rest heeft Advocaat een fitte selectie tot zijn beschikking.

sc Heerenveen in slotfase onderuit in Kerkrade

Door een late tegentreffer is sc Heerenveen vanmiddag zonder punten vertrokken uit Kerkrade. De Friezen verloren met 2-1 van Roda JC en daarmee kregen de gasten te weinig. In de tweede helft zette Veerman sc Heerenveen nog wel op voorsprong. Niet als invaller dit keer, maar als basisspeler. Er leek niets aan de hand voor de Friezen, maar uit het niets viel de 1-1, waarna Roda JC vijf minuten voor tijd ook nog toesloeg na matig uitverdedigen aan Friese zijde.

Trainer Jurgen Streppel voerde voor dit duel twee wijzigingen door in zijn basisploeg. Spits Henk Veerman kreeg de voorkeur boven Reza. Het was de eerste basisplek voor Veerman, sinds februari 2016. Verder kon Streppel geen beroep doen op de geblesseerde Martin Odegaard. Zijn plek werd overgenomen door Nemanja Mihajlovic.

Voor rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Wel zorgde sc Heerenveen voor de meeste dreiging. Zo moest doelman Hidde Jurjus na een kwartier aan de bak op een hard schot van Pelle van Amersfoort, nadat Veerman de bal mooi klaarlegde. Een paar minuten later waren de Friezen opnieuw dicht bij een voorsprong in Limburg. Yuki Kobayashi vond met een heerlijke pass Michel Vlap, die de bal mooi uit de lucht plukte. Het talent, trefzeker in de laatste duels, schoof de bal vervolgens net naast het doel.


Roda JC antwoordde snel, in de 19e minuut. Simon Gustafson speelde de bal naar de vrijstaande Dani Schahin, die de verre hoek zocht. Zijn krullend schot verdween net voorbij de paal. Het bleek het enige wapenfeit van Roda JC te zijn, want verder kreeg Hahn weinig te doen in de eerste helft.

Vlak voor rust leek er dan toch nog een treffer te vallen voor sc Heerenveen. Mihaljovic zette sterk door vanaf de linkerkant, en schoot op doel. Jurjus kon die inzet nog keren, maar zag vervolgens wel Veerman klaar staan voor de rebound. Adil Auassar kon echter nog net optijd ingrijpen voordat Veerman kon toeslaan.

Na een kwartier in de tweede helft kwam sc Heerenveen alsnog terecht op voorsprong. Kik Pierie passte de bal in op Veerman, die de combinatie aanging met Vlap. Toen Veerman de bal terug ontving, plaatste hij de bal van afstand fraai in de hoek langs Jurjus: 0-1.

Vrijwel uit het niets kwam Roda in de 70e minuut op 1-1. Uit een vrije trap van Auassar kopte Schahin de bal knap in de bovenhoek. Amper een minuut later ontsnapte sc Heerenveen zelfs aan een achterstand, toen Engels vrij voor doelman Hahn werd gezet. De speler poeierde de bal over het doel.

Streppel probeerde zijn ploeg op het goede spoor te zetten door Reza (voor Mihaljovic) en Thorsby (voor Van Amersfoort) in het veld te brengen. Het gaf geen resultaat. Sterker nog, vijf minuten voor tijd ging het mis. sc Heerenveen kreeg de bal achterin niet goed weggewerkt, waarna de bal bij Milts belandde. De invaller haalde uit en zag zijn schot (mogelijk van richting veranderd) binnenvliegen. Een onnodige nederlaag voor sc Heerenveen.