Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - AZ

Datum: 12 februari 2017 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 14:30 uur Toeschouwers: 22850
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Plaats: Heerenveen

AZ ligt opnieuw dwars voor strijdend Heerenveen: 1-2

Ondanks flinke strijd en aanvalsdrang in het laatste kwartier, heeft sc Heerenveen de wedstrijd tegen AZ verloren. De Alkmaarders wonnen in een boeiend gevecht met 1-2 in het Abe Lenstra stadion. De bezoekers namen na rust een 0-2 voorsprong. Reza maakte de aansluitingstreffer in een hete slotfase, waarin sc Heerenveen vol op jacht ging naar doelpunten. De ploeg raakte St. Juste in de laatste minuut kwijt met een rode kaart.

En zo lag AZ opnieuw dwars, nadat de ploeg de Friezen recent ook al uitschakelde in het bekertoernooi. sc Heerenveen begon nog wel goed aan het duel. De thuisploeg was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Arber Zeneli zette in de zevende minuut doelman Tim Krul voor het eerst aan het werk. De vleugelspeler haalde uit van afstand, maar zijn van richting veranderde schot werd gekeerd door Krul. Even later gaf Zeneli een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant. Joost van Aken wist de bal uiteindelijk net niet binnen te tikken.

Heerenveen was goed bezig. Daarom was het verrassend dat juist AZ op voorsprong kwam in het koude Abe Lenstra stadion. In de 17e minuut counterden de gasten zich naar de 0-1. Jahanbakhsh werd de diepte ingestuurd en gaf vanaf de rechterkant een goede voorzet. Wout Weghorst probeerde de kans te verzilveren, maar hij stuitte op Mulder. In de rebound was het alsnog raak via Tankovic: 0-1.

sc Heerenveen was de grip vervolgens kwijt. AZ nam het heft in handen en drong de thuisploeg naar achteren. Tot kansen leidde het echter niet. Heerenveen kwam er ook niet meer aan te pas, al had de ploeg via Thorsby nog wel op 1-1 kunnen komen. Reza zette sterk door en gaf de bal mee op Slagveer, die dit duel Larsson verving. Slagveer gaf een voorzet die slecht werd weggewerkt door AZ. Thorsby kreeg daardoor een kans om uit te halen, maar de Noor had pech dat zijn knal de paal raakte.

Na rust was Heerenveen direct opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Odegaard werd aangespeeld op het middenveld, en stak de bal naar de mee opgekomen Marzo. De rechtsback gaf een aardige voorzet richting de tweede paal, maar de bal vloog net langs alles en iedereen heen.

Heerenveen gaf niet op en bleef de aanval zoeken. Het lukte echter niet om scoren, mede door een goed verdedigend AZ. Even later kreeg Slagveer de bal met geluk nog mee en gaf een prima voorzet. Dit keer was het Reza die de bal niet binnen wist te schieten.

Net als in de eerste helft viel er uit het niets een goal voor AZ. Het werd in de 58e minuut 0-2 via Bel Hassani. Heerenveen werkte daarbij de bal achterin niet goed weg. De bal belandde in het strafschopgebied voor de voeten van Bel Hassani, die doeltreffend uithaalde.

Het inbrengen van Pelle van Amersfoort (62e minuut) en Henk Veerman (71e minuut) was belangrijk voor Heerenveen om hernieuwde krachten te vinden. Met de komst van het lange duo zochten de Friezen weer de aanval op en dat resulteerde in een heerlijke slotfase. Heerenveen zette met een flinke portie strijd de jacht op een punt in.

Tien minuten voor tijd werd de eerste stap gezet. Van Amersfoort kopte de bal uit een hoge voorzet sterk terug in de richting van Reza. De topscorer van sc Heerenveen schoot mooi raak uit de draai: 1-2. Gesteund door de fans ging sc Heerenveen op zoek naar meer. Wel moest het uitkijken voor tegenaanvallen van AZ. Zo werd Weghorst (kopbal en schot) nog loei gevaarlijk. AZ kreeg het echter niet voor elkaar om het duel op slot te gooien.

Tussen die kansen door leek de 2-2 alsnog te komen voor sc Heerenveen. Veerman nam de bal uit de lucht voortreffelijk mee in zijn loop en kon uithalen. Zou het dan alsnog gebeuren? Het was de kans op de gelijkmaker, maar Veerman haalde te gehaast uit. De bal vloog over het doel.

Het leek niet meer te mogen gebeuren voor de Friezen, die gezien de eindfase een punt verdiend hadden. In de hete strijd gooide St. Juste er in de slotfase een tackle uit, die door Nijhuis met rood werd bestraft. Het maakte de pechvolle middag voor sc Heerenveen compleet.