Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

sc Heerenveen - AZ

Datum: 29 oktober 2017 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 16:45 uur Toeschouwers: 19136
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Ed Janssen
Plaats: Heerenveen

Nieuwe dreun: Heerenveen buigt in slotfase voor AZ

Bijna had sc Heerenveen tegen AZ een einde gemaakt aan de negatieve reeks van drie competitienederlagen op rij, maar door een late tegengoal volgde er toch nog een vierde dreun: 1-2. Het begon nog zo mooi toen basisdebutant Michel Vlap sc Heerenveen na twintig minuten op voorsprong zette. In de tweede helft werd AZ echter steeds sterker en pakten de Alkmaarders via twee goals van Guus Til de winst.

Voor Michel Vlap was dit duel lange tijd een Fries jongensboek. Het talent uit Sneek startte voor het eerst in de basis en wist meteen te scoren. Hij zette in de twintigste minuut een mooie combinatie op met Martin Ødegaard, die de bal met een hakje fraai klaarlegde voor Vlap. De afronding van het talent mocht er daarna ook zijn: hij ramde de bal fraai in het dak van het doel: 1-0.

Een goed moment om te scoren, want verder zorgde sc Heerenveen in de eerste helft voor weinig gevaar. Alleen Reza testte doelman Bizot in de beginfase, maar zijn schot miste kracht. AZ kreeg betere kansen. Zo kwam Jahanbakhsh na tien minuten alleen op Hansen af. De sc Heerenveen-doelman bleef echter koel en keerde de poging. Vlak voor rust kwamen de Friezen goed weg, toen opnieuw Jahanbakhsh prima in stelling werd gebracht. De aanvaller leek de gelijkmaker binnen te schieten, maar hij miste de bal.

Vlap scoort bij zijn basisdebuut
Vlap scoort bij zijn basisdebuut

Na rust begon AZ erg fel. De gasten zetten sc Heerenveen direct vast voor eigen doel en kregen twee kansen via Weghorst. Hansen redde, maar hield daar wel een duimblessure aan over. De doelman moest daarom vervangen worden door Wouter van der Steen.

sc Heerenveen ontsnapte even later opnieuw, toen Jahanbakhsh ervoor ging aan de rechterkant. De aanvaller zocht de verre hoek, maar zag zijn poging net voorlangs vliegen. Het gaf aan dat AZ na rust sterker en sterker werd. sc Heerenveen hield echter lang stand.

In de laatste twintig minuten ging het alsnog mis. Jahanbakhsh gaf de bal mee aan Svensson, die een voorzet gaf. Guus Til werd bereikt en schoot de 1-1 binnen. De Friezen leken een punt over te houden aan het duel, maar in de slotfase viel ook de hardste klap. Til liep bij de tweede paal een goede voorzet van Jahanbakhsh binnen, waardoor sc Heerenveen de vierde competitienederlaag op rij moest slikken.