Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - FC Oss

Datum: 21 december 2011 Competitie: KNVB Beker
Aanvang: 18:45 uur Toeschouwers:
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Ed Janssen
Plaats: Heerenveen

Steppe tegen FC Oss wederom onder de lat

Ron Jans kan woensdagavond in het bekerduel tegen FC Oss niet beschikken over doelman Brian Vandenbussche. De Belg stond vanochtend wel weer op het trainingsveld, maar trainde apart van de groep. Hij heeft nog te veel last van zijn polsblessure en dus staat Kenny Steppe, net als afgelopen zondag tegen PSV, onder de lat.

Oussama Assaidi is er ook niet bij, hij heeft nog altijd veel last van zijn rug. Jans: ”Voor Oussama is de winterstop al begonnen. Hij ondergaat binnenkort een MRI-scan, want de klachten houden maar aan. Ik hoop dat hij snel weer pijnvrij is."

sc Heerenveen is woensdagavond te torenhoge favoriet en wil koste wat kost de kwartfinales van het bekertoernooi bereiken. "We moeten gewoon verder gaan met wat we de laatste weken hebben opgebouwd”, aldus Jans. “Met uitzondering dan van de wedstrijd tegen PSV. Toen hebben we gewoon heel slecht verdedigd, ook al waren zij wel heel erg sterk. Ik heb maandag met de spelers gesproken en iedereen wil dit rechtzetten.”

Tegenstander FC Oss is de nummer dertien van de Jupiler League. Afgelopen weekend won de ploeg van trainer Dirk Heesen knap met 1-2 bij FC Volendam. "Ik ben bij die wedstrijd geweest en ook Albert van der Sleen (keeperstrainer) heeft FC Oss grondig geanalyseerd. We weten dus wat ze kunnen."

De wedstrijd staat woensdagavond onder leiding van Ed Janssen. De aftrap is om kwart voor zeven.

sc Heerenveen met speels gemak naar kwartfinale: 11-1

sc Heerenveen is met dubbele cijfers eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi. FC Oss werd in het Abe Lenstra stadion eenvoudig met 11-1 opzij geschoven. Narsingh (2x), Djuricic(2x), Dost (2x), Van La Parra (2x), Kums, Janmaat en Gouweleeuw scoorden. Het Friese combinatiespel vertoonde bij vlagen Zuid-Amerikaanse tinten, al kreeg de ploeg daarvoor ook de ruimte van de Brabanders, die na 25 minuten met een man minder moesten spelen. Met wat meer scherpte hadden er zelfs nog flinkere cijfers op het scorebord kunnen staan.

Een bekerverrassing zat er geen moment in, ondanks dat FC Oss speler Marc Koot wel vertrouwen had in een stunt. Trainer Dirk Heesen toonde zich vooraf al een stuk realistischer. ,,Van de tien keer dat we tegen sc Heerenveen spelen, verliezen we er acht. Je speelt één keer gelijk, en je wint één keer. We moeten zorgen voor een van die laatste twee."

Door dat voornemen kon al na 25 minuten een streep. FC Oss speler Dennis Janssen werd uit het veld gestuurd met een rode kaart, toen hij Filip Djuricic voor het doel onderuit haalde. sc Heerenveen kreeg een strafschop, waaruit Dost hard de 2-0 binnenschoot. Tien minuten eerder had Narsingh de score geopend. De 'Man of the Match' (foto) werd bereikt door Daryl Janmaat, waarna hij hard raak in de lange hoek schoot.

Toen Filip Djuricic vier minuten na de 2-0 ook nog scoorde, was het helemaal over voor de nummer dertien uit de Jupiler League. Djuricic kreeg alle ruimte om eens lekker uit te halen, en dat deed hij dan ook: 3-0.

Het weinige verweer bij die treffer zei veel over FC Oss. De Brabanders hadden te weinig kwaliteit om sc Heerenveen te laten struikelen opweg naar de kwartfinale. In de beginfase deed de ploeg nog wel even mee, maar kwam niet verder dan één kans.

sc Heerenveen speelde wederom met Kenny Steppe in het doel, als vervanger voor de geblesseerde Brian Vandenbussche. Op de linkerflank misten de Friezen Oussama Assaidi, die niet fit genoeg was om te spelen. De aanvaller heeft last van zijn rug, juist nu het met zijn lies weer beter ging. Rajiv van La Parra was zijn vervanger.

Van La Parra had een aantal mooie acties, en raakte nog de lat. Even daarna had hij pech dat zijn inzet van de lijn werd gehaald. Daryl Janmaat had ook een kans op de 4-0. Na goed terugleggen van Viktor Elm plofte het schot van de verdediger naast het doel van keeper Vincent van Trier. Vlak voor rust was het alsnog raak. Sven Kums stak de bal goed door naar Narsingh, die het karwei goed afmaakte: 4-0.

Na rust was het al snel weer raak voor de Friezen. Van La Parra legde de bal mooi terug op Sven Kums, die simpel afrondde. Daarvoor had Van La Parra al kunnen scoren, en misten ook Janmaat en Dost grote kansen. Dat sc Heerenveen nog niet tevreden was met de ruime tussenstand, werd zo wel duidelijk.

Die gedachte werd nog eens extra kracht bij gezet door Van La Parra en Djuricic, die respectievelijk de 6-0 en 7-0 maakte. Bij die laatste treffer kopte de voor Elm ingevallen Geert-Arend Roorda goed terug naar Djuricic die de trekker overhaalde.

Ook daarna bleef het kansen regenen, maar de treffer viel verrassend genoeg aan de andere kant. Christopher Bieber tikte de bal langs Kenny Steppe: 7-1.

Veel maakte dat niet uit, aangezien ook Van La Parra en Janmaat nog scoorden. De gehoopte tien werd vol gemaakt door Dost, waarna Gouweleeuw er een onwerkelijke stand van maakte: 11-1. De Friezen plaatsten zich zo simpel voor de kwartfinale. De tegenstander wordt morgen bekend.

Djuricic: 'karakter getoond na PSV'

11-1. Een ongekende uitslag, vond ook Filip Djuricic. ,,Of ik ooit wel eens zo dik gewonnen heb? Misschien een keer toen ik veertien of vijftien jaar was. Het is echt een ongelofelijke uitslag. Zeker tegen een professionele club."

Dat laatste bedoelt Djuricic niet cynisch. ,,Ik heb vooraf beelden van ze gezien. Zo heel slecht zijn ze ook weer niet. Je zag ook dat ze in het begin een kans kregen om de eerste goal te maken. Dan weet je het maar nooit.”

Tot een stunt kwam het echter niet. Nadat Luciano Narsingh sc Heerenveen na een kwartier op voorsprong schoot, was het duel tien minuten later helemaal gespeeld. Djuricic werd neergehaald voor het doel door Dennis Janssen, die een rode kaart kreeg. Dost pegelde de strafschop binnen: 2-0. Daarna ging het makkelijk. ,,Dan is het heel leuk om te spelen", glundert Djuricic, die zelf twee keer scoorde. ,,Dat hadden er eigenlijk meer moeten zijn. We speelden lekker aanvallend, maar dat is tegen deze teams ook wat makkelijker dan tegen sterkere teams."

Djuricic hield uiteraard een positief gevoel over aan de wedstrijd. ,,We hebben karakter getoond, en laten zien dat we een mindere dag hadden tegen PSV. Tegen PSV speelden we een slechte wedstrijd. Maar na dertien ongeslagen duels op rij loop je soms ook wel eens tegen een nederlaag aan."

Djuricic schiet raak in het met 11-1 gewonnen bekerduel tegen FC Oss. ,,Ik had nog meer moeten scoren."
Djuricic schiet raak in het met 11-1 gewonnen bekerduel tegen FC Oss. ,,Ik had nog meer moeten scoren."

Djuricic is inmiddels in Servië om kerst te vieren met zijn familie. Alhoewel, kerst vieren zit er dit jaar niet in voor de middenvelder. ,,In Servië vieren wij kerst op 7 januari, maar dan ben ik al weg. Erg jammer. Toch is het wel fijn om de komende dagen bij mijn familie te zijn."

Djuricic gaat met een goed gevoel de kerst in. ,,Ik ben tevreden over de eerste seizoenshelft. Ik heb laten zien dat ik goed kan voetballen. Ook met het team gaat het goed. Ik hoop dat we dit niveau vast kunnen houden in de tweede seizoenshelft, en dat we ons plaatsen voor Europees voetbal. Dat is heel belangrijk."