Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - FC Oss

Datum: 14 juli 2016 Competitie: Oefenwedstrijden - Regulier
Aanvang: 19:00 uur Toeschouwers:
Locatie: AVV Terschelling Scheidsrechter:
Plaats: Dorpsstraat 101a, Terschelling

Twee treffers Van Amersfoort bij 5-1 zege op FC Oss

sc Heerenveen heeft vanavond de vierde oefenzege van de voorbereiding behaald. Op Terschelling was eerstedivisionist FC Oss niet opgewassen tegen de formatie van trainer Jurgen Streppel. Het werd 5-1 voor sc Heerenveen dat halverwege met 2-0 leidde door twee treffers van Van Amersfoort (foto boven). Zahovic scoorde na rust de 3-0. Simon Thern, hij vierde in de tweede helft na acht maanden blessureleed zijn rentree, zorgde vanaf de stip voor 4-0. Ghoochannejhad nam de vijfde Friese treffer voor zijn rekening.

Trainer Jurgen Streppel startte op Terschelling met Veerman in de punt van de aanval en Slagveer en Zeneli op de flanken. Op het middenveld kregen Thorsby, Van Amersfoort en Namli de kans zich vanaf het beginsignaal te bewijzen. De laatste lijn voor doelman Mulder werd gevormd door Marzo, Bijker, St Juste en Cavlan.

De Friese formatie was voor rust de betere ploeg, liet bij vlagen ook goed en aantrekkelijk voetbal zien, maar duidelijk was ook dat de gelegenheidsformatie zoekende was. sc Heerenveen kreeg in het openingskwartier een drietal prima mogelijkheden. Younes Namli speelde hierbij een opvallende rol. De Deen bracht Slagveer en Zeneli op fraaie wijze in scoringspositie, maar beide vleugelspelers slaagden er niet in de doelman van FC Oss te kloppen. Ook Veerman, op aangeven van Slagveer, kreeg een goed kans, helaas schoot de Volendammer naast.

Morten Thorsby verzendt een pass in het oefenduel tegen FC Oss.
Morten Thorsby verzendt een pass in het oefenduel tegen FC Oss.

Halverwege de eerste helft kwam sc Heerenveen verdiend op voorsprong. De treffer kwam van de voet van Pelle van Amersfoort die na goed voorbereidend werk van Zeneli de bal binnen wist te schuiven, 1-0. Ook in het restant van de eerste helft waren de betere kansen voor sc Heerenveen, maar Slagveer (voorlangs) en Zeneli (redding doelman) wisten de marge niet te verdubbelen.

De tweede treffer viel toch nog voor het rustsignaal. Pelle van Amersfoort was opnieuw trefzeker. Ditmaal kopte hij een fraaie voorzet van Cavlan hard binnen. In de slotminuten schoot invaller Van den Boomen, hij kwam voor Zeneli, nog hard voorlangs. Het slotakkoord was voor Henk Veerman, die eerst de paal raakte en in de rebound de keeper zag redden.

Jurgen Streppel voerde na rust de nodige wijzigingen door. Van de elf die aan het duel waren begonnen, kwamen na rust alleen Marzo, Thorsby, Cavlan en Bijker weer in actie. De eerste kans was voor FC Oss. De kopbal van Jansen verdween echter rakelings over het doel van invaller Van der Steen die Mulder was komen vervangen.

In de 65ste minuut voerde sc Heerenveen de score op naar 3-0. Het voorbereidende werk was van Ghoochannejhad, waarna de bal via Schoop bij Zahovic terecht kwam. Die liet het kansje niet onbenut. Bij sc Heerenveen vierde na rust Thern na acht maanden blessureleed zijn rentree. De Zweed verving Thorsby en was met een schot op de paal bijna direct succesvol.

FC Oss beet in de slotfase wel van zich af, maar zag geen kans te scoren. Dat deed sc Heerenveen wel. In de 80ste minuut leverde een ongelukkige handsbal een penalty op. Thern nam plaats achter de bal en luisterde zijn rentree op met een treffer, 4-0. In de slotminuten vielen nog twee treffers. Ghoochannejhad scoorde na een geblokt schot van Larsson en FC Oss redde via Bakx alsnog de spreekwoordelijke eer.

Startopstelling sc Heerenveen: Mulder, Marzo, St. Juste, Bijker, Cavlan, Namli, van Amersfoort, Thorsby, Slagveer, Veerman, Zeneli (39. v.d. Boomen).