Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

sc Heerenveen - FC Volendam

Datum: 11 juli 2015 Competitie: Oefenwedstrijden
Aanvang: 19:00 uur Toeschouwers:
Locatie: De Sandobbe Scheidsrechter:
Plaats: Koudum

Ruime zege in Koudum op FC Volendam: 4-1

sc Heerenveen heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. Op sportpark de Sandobbe in Koudum werd het 4-1 voor het elftal van trainer Dwight Lodeweges. sc Heerenveen leidde halverwege met 1-0, treffer Veerman. FC Volendam kwam na rust nog wel langszij, maar moest uiteindelijk toch buigen.

De oefencampagne is niet alleen bedoeld om in vorm te komen, maar ook om spelers een kans te bieden. Lodeweges greep het duel in Koudum daarom aan om te experimenteren. In de achterste linie kregen Gartenmann en van Koesveld een kans en op het middenveld waren er basisplaatsen voor Amin en Huizing. Voorin werd Veerman geflankeerd door Voest en Schoop.

sc Heerenveen had door de omzettingen een stief kwartiertje nodig om greep te krijgen op het duel. FC Volendam was in de openingsfase de bovenliggende partij, maar de eerste kans was voor sc Heerenveen. Veerman gaf de bal knap mee aan de mee opgekomen Marzo. De Belg stuitte op doelman Verhulst.

Robert van Koesveld in duel met een speler van FC Volendam.

Na ongeveer een half uur spelen viel de eerste treffer. Marzo werd knap diep gestuurd door Amin. De back leek de bal in eerste instantie te verspelen, maar legde toch nog goed terug op Veerman. De spits knalde hard en droog raak tegen zijn oude club, 1-0. Het was een fase waarin sc Heerenveen aandrong en via van den Berg, na knap werk van Veerman en Marzo, dicht bij de 2-0 was. Zijn inzet verdween net naast.

FC Volendam kreeg in de eerste helft twee knappe mogelijkheden, beide na slordig balverlies van sc Heerenveen. Bij de eerste kans schoot Mertens voorlangs. De tweede mogelijkheid werd door doelman De Fockert knap onschadelijk gemaakt. Steltenpool verscheen alleen voor de keeper, maar die ranselde de bal met een reflex buiten de palen.

Joey van den Berg speelde 45 minuten mee in Koudum.
Joey van den Berg speelde 45 minuten mee in Koudum.

Lodeweges bracht in de rust Namli, Slagveer en Thorsby voor Van den Berg, Veerman en Bijker. De eerste kans van het tweede bedrijf was voor Schoop. De jonge aanvaller schoot op het lichaam van de doelman. FC Volendam kwam in de 58ste minuut op 1-1. Mertens mocht na een vrije trap vanaf de rechterkant vrij inkoppen. De Fockert was kansloos, 1-1.

De 1-1 stand stond niet lang op het scorebord, want vijf minuten later tikte Schoop bij de tweede paal de 2-1 binnen. Nadat Namli en Thern over hadden geschoten, was er bij de 3-1 een hoofdrol weggelegd voor St. Juste. De verdediger begon vanachteruit aan een rush, ging de combinatie aan met Slagveer en had uiteindelijk een voorzet in huis waaruit de meegelopen Slagveer eenvoudig kon scoren. Branco van den Boomen bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-1. De middenvelder liet een vrije trap vanaf de linkerkant ineens in de verre hoek verdwijnen.

Scoreverloop:
31. 1-0 Veerman; 58. 1-1 Mertens; 63. 2-1 Schoop; 86. 3-1 Slagveer; 90. 4-1 van den Boomen.

Opstelling sc Heerenveen: de Fockert, Marzo, Gartenmann, Bijker (46. Thorsby), van Koesveld, van den Berg (46. Namli), Amin, Huizing, Schoop, Veerman (46. Slagveer), Voest.

Na 70 minuten: St. Juste, van Anholt, van den Boomen, Thern en Cavlan voor Amin, Marzo, Voest, Schoop en Gartenmann.

Rewan Amin hoopt op sportief betere tijden

Dwight Lodeweges gebruikte zaterdag het oefenduel tegen FC Volendam om een aantal jonge talenten aan het werk te zien. Eén van hen was Rewan Amin. De 19-jarige middenvelder heeft een ‘rampseizoen’ achter de rug en hoopt in de nieuwe voetbaljaargang op betere tijden.

Rewan Amin verzendt een pass met buitenkant voet. Volendammer Dylan Mertens komt te laat.
Rewan Amin verzendt een pass met buitenkant voet. Volendammer Dylan Mertens komt te laat.

Het seizoen 2014-2015 was niet het jaar van Rewan Amin. De talentvolle A-junior trainde regelmatig mee met de A-selectie, maar knieproblemen en twee maal een enkelblessure voorkwamen dat hij zich net als leeftijdsgenoten Jerry St. Juste en Pelle van Amersfoort bij Lodeweges in de kijker kon spelen.

,,Ik hoop dat de gifbeker nu helemaal leeg is,’’ liet Rewan Amin na afloop van het duel tegen FC Volendam weten. De middenvelder kwam 70 minuten in actie en genoot van elke minuut. ,,Ik ben fit omdat ik veel getraind heb, maar dat is wat anders dan wedstrijdfit. Daarom hoop ik in de voorbereiding op veel speelminuten, zodat ik weet waar ik sta. En natuurlijk hoop ik me te kunnen laten zien.’’

Rewan Amin stijlvol in actie in het met 4-1 gewonnen oefenduel tegen FC Volendam.
Rewan Amin stijlvol in actie in het met 4-1 gewonnen oefenduel tegen FC Volendam.

Rewan Amin wil zich profileren, want zijn doel is het eerste elftal van sc Heerenveen. ,,De A1 is leuk, maar dat is waar ik naar toe wil.’’ Hij weet dat als hij goed presteert, er kansen zullen komen. ,,Kijk naar Jerry (St. Juste, red). De trainer durft het aan met jonge jongens, dat geeft mij een goed gevoel. De weg naar het eerste elftal is niet dicht, maar ik zal het zelf af moeten dwingen.’’

Tegen FC Volendam speelde Rewan Amin als controlerende middenvelder die kort voor zijn verdediging gaatjes moest dichten en mee voor de opbouw moest zorgen. ,,Het ging goed, hoewel ik een paar foutjes maakte die op dit niveau niet mogen.’’ De jonge middenvelder had met een mooie dieptepass op Stefano Marzo een aandeel in de 1-0 van Henk Veerman.

,,Als je positioneel goed staat met de blik naar voren kun je op die positie zo’n pass geven,’’ stelt Rewan Amin zich bescheiden op. ,,Stefano (Marzo, red) maakte een mooie loopactie en ik kon de bal meegeven. Dan is het wel leuk dat er ook nog een goal uitkomt.’’