Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - Feyenoord

Datum: 06 mei 2012 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 14:30 uur Toeschouwers: 26100
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Plaats: Heerenveen

Djuricic: ‘Seizoen mooi afsluiten voor eigen publiek’

Filip Djuricic zwaait met z’n armen heen en weer. ,,Zo ging het de hele terugreis van Enschede naar Heerenveen”, lacht Djuricic. ,,We draaiden Nederlandstalige muziek in de spelersbus. Niet helemaal mijn smaak, maar het was wel een heel gezellige sfeer.” Donderdag genoten de Heerenveen-spelers nog even na van de prachtige 3-4 zege op FC Twente, maar inmiddels is dat voorbij. ,,Zondag staat er voor ons weer een belangrijke wedstrijd op het programma”, weet Djuricic.

Want officieel heeft sc Heerenveen nog geen Europees voetbal gehaald. Bij een zege op Feyenoord zijn de Friezen zeker van de Europa League voorrondes, en zelfs een nederlaag volstaat om Europees voetbal te spelen. Bij een gelijkspel kan het gek genoeg nog wel misgaan voor de Friezen. ,,Het is een vreemde situatie, heel ongebruikelijk”, zegt Djuricic. ,,We mogen verliezen, maar wij gaan natuurlijk voor de winst. We willen het seizoen echt mooi afsluiten voor ons eigen publiek.”

Feyenoord zal echter niet gaan meewerken aan een Fries feestje, want de Rotterdammers hebben een zege nodig om zich te plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. ,,Voor hen is het natuurlijk ook een hele belangrijke wedstrijd,” beseft de Serviër. ,,Dat brengt voor Feyenoord druk met zich mee. Misschien liggen daar wel onze kansen. Ik vind Feyenoord een goede ploeg. Ze hebben niet eens zozeer echte sterren, maar als team zijn ze heel sterk. Het wordt een interessante wedstrijd.”

Filip Djuricic in actie tegen FC Twente. ,,Heel trots op onze teamprestatie"
Filip Djuricic in actie tegen FC Twente. ,,Heel trots op onze teamprestatie"

sc Heerenveen is helemaal klaar voor zondag. De ploeg heeft woensdag vertrouwen opgedaan, door weer een topwedstrijd te winnen. ,,We zijn heel trots op onze teamprestatie. Ongelofelijk dat we nog gewonnen hebben,” zegt Djuricic, die zelf nog belangrijk was met een geniaal hakballetje. Via het kunststukje bereikte hij Luciano Narsingh, die de 2-3 binnenschoot. ,,Dat ging wel mooi ja. Misschien had ik de bal ook wel gewoon kunnen passen, maar in een moment bedacht ik dat ik het zo ging doen. Ik zag Narsingh al vertrekken. A nice pass.”

Het is tekenend voor de goede vorm waarin Djuricic dit seizoen is. Niet voor niets is hij ook bij het nationale team van Servië in beeld. Na het seizoen staan er nog wat leuke oefenduels op het programma. Djuricic somt de tegenstanders op: ,,Spanje, Frankrijk en Zweden. Sta ik straks dus misschien tegenover Xavi of Iniesta. Prachtig toch? Maar eerst wil ik zondag het seizoen met sc Heerenveen mooi afsluiten.”

Twee winnaars in Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen gaat Europa in. Feyenoord won in het Abe Lenstra stadion met 2-3. De zege was niet verdiend. De ploeg van Jans heerste een uur lang, maar de wetenschap dat een gelijkspel directe deelname aan de Europa League in de war zou schoppen, leek de thuisclub te verlammen. Uiteindelijk stapte iedereen tevreden van het veld, want zowel sc Heerenveen als Feyenoord verzekerde zich van het gewenste resultaat.

Bij een zege of een nederlaag was sc Heerenveen verzekerd van directe plaatsing voor Europees voetbal. De intenties van de Friezen werden al snel duidelijk: die eerste optie had de voorkeur. Met aanvallend voetbal zette de ploeg van trainer Ron Jans Feyenoord goed vast op hun eigen helft.
De beste kansen in de openingsfase waren echter voor Feyenoord. De ploeg brak er een aantal keren gevaarlijk uit, maar daar deden de Rotterdammers vrij weinig mee. Dat lag deels aan het slordige spel van Jerson Cabral, maar ook aan fraaie reddingen van Kristoffer Nordfeldt. De Zweedse doelman, die de nog niet fitte Brian Vandenbussche verving, redde knap op twee inzetten van Ruben Schaken. De buitenspeler stond deze wedstrijd in de spits bij Feyenoord, aangezien de Rotterdammers niet konden beschikken over de geblesseerde John Guidetti en Gyon Fernandez.

De Friezen waren voorin wel op volle sterkte. Wellicht voor het laatst konden de supporters genieten van het trio Oussama Assaidi – Bas Dost- Luciano Narsingh, samen goed voor 49 doelpunten. Het gevaar in deze wedstrijd kwam voor Heerenveen in de eerste helft niet van deze aanvallers, maar van de schoen van Filip Djuricic en Viktor Elm. In de 15e minuut krulde Djuricic op mooie wijze de bal maar net naast het doel, en na goed voorbereidend werk van Michel Breuer knalde Elm de bal in de 24e minuut op de paal.

Het laatste kwartier nam Feyenoord wat meer aan voetballen toe. De ploeg van Ronald Koeman kreeg het echter niet voor elkaar om grote kansen af dwingen. Vlak voor rust was Filip Djuricic nog het dichtste bij de openingstreffer. De Serviër kopte rakelings naast het doel.

7701

sc Heerenveen ging ook na rust op jacht naar een treffer. De eerste mogelijkheid was voor Dost die op aangeven van Assaidi net voorlangs tikte. Aan de andere kant dwong Cabral doelman Nordfeldt tot een redding. De thuisclub bleef de bovenliggende partij en kwam in de 55ste minuut bijna op voorsprong. Narsingh werd diep gestuurd, maar doelman Mulder kwam goed uit zijn doel en voorkwam een treffer.

Even later was het wel raak. Een aanval over rechts kwam via Djuricic bij Kums terecht. De Belg legde de bal bij de tweede paal neer waar Dost simpel zijn 32ste van het seizoen kon binnen tikken. De voorsprong leverde een compleet ander wedstrijdbeeld op, want sc Heerenveen liet na de 1-0 het initiatief aan de gasten.

Dat leidde in een tijdsbestek van tien minuten tot een drietal Rotterdammer treffers. Eerst schoot Bakkal op aangeven van Cissé raak, vervolgens was het Cissé zelf die doel trof waarna invaller Manu maakte op schitterende wijze de 1-3 maakte. Eigenlijk was de wedstrijd na de 1-0 al gespeeld, sc Heerenveen leek niet het risico te willen lopen gelijk te spelen om op die manier tot deelname aan de play-offs veroordeeld te worden.

Zo fraai en spannend het eerste uur was, zo saai was de slotfase. sc Heerenveen nam geen risico meer en Feyenoord vond het allemaal ook wel best. Van la Parra maakte er nog wel 2-3 van. De invaller schoot raak op aangeven van Djuricic, maar gejaagd op de gelijkmaker werd er niet meer. De reacties op de tribune vertelden alles over de bizarre situatie, want uiteindelijk waren alle fans tevreden. ‘We gaan Europa in’ zongen beide kampen en dat was illustratief voor deze middag. De einduitslag was ondergeschikt aan het het behalen van Europees voetbal.
 

7731
7576