sc Heerenveen - FC Twente
24 augustus, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - Feyenoord

Datum: 11 augustus 2019 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 14:30 uur Toeschouwers:
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter:
Plaats: Heerenveen

Jansen verwacht 'lastig avondje' in Emmen

Na een mooie overwinning bij Heracles Almelo (0-4) en een boeiend gelijkspel in eigen huis tegen Feyenoord (1-1) gaat sc Heerenveen zaterdagavond op bezoek bij FC Emmen. In De Oude Meerdijk wil trainer Johnny Jansen maar één ding: winnen.

04082019255368_DSC_9427

Met een grote glimlach schuift Jansen aan in de perskamer van het Abe Lenstra stadion. De trainer van sc Heerenveen is van nature een goedlachs persoon. De resultaten behaald in zijn eerste duels als hoofdtrainer van de club geven de Noordwoldiger er bovendien reden toe.

Na de eerste twee competitiewedstrijden waarin vier punten werden verzameld, ziet Jansen geen aanleiding om te sleutelen aan zijn elftal. Wat poppetjes betreft, want qua spel wil de oefenmeester wel zaken anders zien. 'We willen verrassender spelen', geeft Jansen aan, 'zodat we moeilijker te bestrijden zijn.'

Daniel Høegh
De eerstvolgende club waartegen sc Heerenveen het opneemt is FC Emmen. Voor het duel met de Drenten is alleen Daniel Høegh niet beschikbaar. 'Voor hem komt de wedstrijd te vroeg', zegt Jansen over de verdediger die herstelt van een enkelblessure. 'Daniel heeft deze week wel weer meegetraind, maar we nemen geen risico. Maandag sluit hij weer aan.'

Iemand die er maandag niet bij is, is Vanja Drkusic. De Sloveense verdediger werkt volgende week een stage af bij Rende Calcio, uitkomend op het derde niveau van Italië.

Geen garanties
Zonder Høegh, maar met vertrouwen reist sc Heerenveen af naar FC Emmen. De Friezen beleven tot dusver een hoopgevende seizoenstart, maar ook Jansen weet dat geboekte resultaten geen garanties bieden. 'We rekenen onszelf niet rijk', verzekert Jansen. 'Het wordt gewoon een lastig avondje. Je wint daar niet zomaar. Emmen is een leuk, strijdbaar en hardwerkend elftal.'

Jansen weet waar hij het over heeft. Als assistent ging hij vorig seizoen met sc Heerenveen lelijk onderuit tegen de toenmalig eredivisiedebutant (2-0). 'Of ik revanchegevoelens heb?', herhaalt Jansen de vraag. 'Nu je het benoemt, begint het wel weer te knagen. Dat willen we niet nog een keer. Tegelijkertijd is dit weer een nieuw duel. Een duel op zich. Eentje die we ontzettend graag willen winnen. Daar gaan we alles aan doen.'

Dreun van Dresevic goed voor punt

Met een knal van zo'n veertig meter bezorgde Ibrahim Dresevic sc Heerenveen zondagmiddag een verdiend punt tegen Feyenoord. De Friezen waren op slag van rust op achterstand gekomen, maar dankzij een zondagsschot van Dresevic tien minuten voor tijd werd een thuisnederlaag voorkomen.

Ibrahim Dresevic juicht, met Sven Botman op zijn schouders
Ibrahim Dresevic juicht, met Sven Botman op zijn schouders

Met een eerste basisplaats voor Chidera Ejuke begon sc Heerenveen voortvarend aan het duel met de Rotterdammers. De ploeg van trainer Johnny Jansen eiste vanaf de eerste minuut de bal op en wilde het spelbeeld bepalen. Dat lukte. De beginfase was voor de Friezen, die na dertien minuten een uitgelezen mogelijkheid kregen de score te openen.

Middenvelder Rodney Kongolo dook op in het vijandelijk strafschopgebied en werd daar onreglementair naar de grond gewerkt: strafschop. Jens Odgaard ging achter de bal staan, maar de Deense spits zag keeper Kenneth Vermeer redding brengen.

Buitenkansje
Een domper, maar sc Heerenveen liet zich na de gemiste elfmetertrap niet van de wijs brengen. De Friezen bleven de betere, zonder echt grote kansen te creëren. Omdat Feyenoord voorin ook niet veel klaarspeelde, leek een doelpuntloze ruststand een logisch gevolg, totdat op slag van rust een handsbal van Sherel Floranus bestraft werd met een penalty. Steven Berghuis schoot het buitenkansje binnen (0-1).

Na rust was sprake van eenzelfde beeld uit de eerste helft. sc Heerenveen blafte, maar kon niet echt bijten. Aanvoerder Hicham Faik probeerde het tweemaal van afstand, waarbij één keer Vermeer ternauwernood een zwabberbal kon keren. De grootste kans kregen de Friezen in de persoon van Ejuke, maar de Nigeriaan zag nota bene Berghuis op de lijn redding brengen.

Chidera Ejuke begon in de basis en laat hier Wouter Burger achter zich
Chidera Ejuke begon in de basis en laat hier Wouter Burger achter zich

Met twee frisse krachten – Arjen van der Heide en Jan Ras, die zijn debuut in het eerste elftal maakte – ging de thuisclub de slotfase in. Na de entree van de youngsters besloot Dresevic het maar eens van afstand te proberen. Van zo'n veertig meter verraste hij vriend, vijand en Vermeer door de bal via de paal binnen te schieten (1-1). Zowel sc Heerenveen als Feyenoord creërde in de laatste minuten geen kansen meer, waardoor beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een punt.

sc Heerenveen - Feyenoord 1-1 (0-1). 45. Berghuis (pen.) 0-1, 80. Dresevic 1-1.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Bruijn (77. Ras), Faik; Van Bergen, Odgaard, Ejuke (77. Van der Heide).