Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - PEC Zwolle

Datum: 25 november 2017 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 20:45 uur Toeschouwers: 20832
Locatie: Abe Lensra stadion Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Plaats: Heerenveen

sc Heerenveen doet zichzelf tekort tegen PEC: 1-2

sc Heerenveen heeft de winst van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. De Friezen verloren in het Abe Lenstra stadion met 1-2 van stuntploeg PEC Zwolle. Een zuur verlies, omdat de thuisploeg zich niet genoeg beloonde voor een prima eerste helft. Alleen Michel Vlap wist voor rust te scoren namens sc Heerenveen (1-0), dat veel kansen kreeg. Die goal bleek te weinig, want door treffers van Freire en Saymak verloor sc Heerenveen het vierde thuisduel op rij.

sc Heerenveen deed zichzelf vooral tekort in de eerste helft. De Friezen kregen daarin duidelijk de beste kansen. Zo had Reza de thuisploeg al na zes minuten op een 1-0 voorsprong kunnen zetten, na een goede voorzet van Stijn Schaars. De spits kwam vrij voor het doel, maar kreeg de bal niet goed onder controle. Tot een schot op doel leidde het daardoor niet.

Zes minuten later had Schaars alsnog zijn assist te pakken. Met een heerlijke dieptepass vond hij Vlap, die geen twijfel kende. Hij nam de bal in één keer op de schoen: 1-0. Het was al weer de derde goal voor het Friese talent, in vier duels.

Vlak voor tijd had Vlap daar ook zijn vierde doelpunt aan toe moeten voegen. Hij werd bereikt door een heerlijke pass van Martin Odegaard. Vlap nam de bal prima mee en kwam alleen voor Diederik Boer te staan. De Zwolse goalie keerde de inzet van Vlap. sc Heerenveen, dat prima speelde en kansen kreeg via Odegaard en Schaars, leek daardoor met ‘slechts’ een 1-0 voorsprong de rust in de gaan.

Dat liep toch even anders. PEC Zwolle, tot dan toe nauwelijks gevaarlijk, kwam in de 42e minuut zowaar naast Heerenveen te staan. Uit een vrije trap van Younes Mokhtar kopte verdediger Freire de bal achter Warner Hahn: 1-1.

Heerenveen leek die klap niet goed te verwerken, want direct na rust was het weer raak voor Zwolle. Na een mooie combinatie kreeg Ehizibue de bal, en haalde uit. Hahn bokste de bal weg, maar deed dat precies in de richting waar Saymak stond. De Zwollenaar was attent en schoot de bal in de rebound alsnog binnen: 1-2.

sc Heerenveen probeerde de rug te rechtten, maar werd nauwelijks nog gevaarlijk. Trainer Jurgen Streppel stuurde met Thorsby (voor Reza), Veerman (voor Van Amersfoort) en Mihajlovic (voor Vlap) drie nieuwe krachten in het veld om de wedstrijd om te draaien. De ingreep had bijna succes, want via een mooie combinatie tussen Veerman en Thorsby, was Veerman dicht bij de 2-2.

Op een inzet van Veerman en Hoegh na, kwam sc Heerenveen vervolgens niet meer in de buurt van de gelijkmaker. PEC Zwolle raakte nog de lat via een schot van Saymak. Een zuur verlies voor sc Heerenveen, dat nog altijd wacht op de eerste thuiszege sinds 10 september (2-0 winst tegen PSV).

‘De bal wilde er gewoon niet in vandaag’

sc Heerenveen vergat tegen PEC Zwolle om de trekker over te halen. Dat gevoel overheerste bij sc Heerenveen na het zure 1-2 verlies tegen de Zwollenaren. De thuisploeg liet het vooral liggen in de eerste helft.

,,We hadden deze wedstrijd moeten winnen”, baalt Michel Vlap. ,,100%”. ,,Ik vond dat we goed voetbalden. Maar ja, dan moet je wel scoren. Wij hadden zoveel kansen, terwijl PEC Zwolle er volgens mij maar twee gehad heeft. Toch scoren wij er maar één, en zij twee.” Trainer Jurgen Streppel is het eens met het talent. ,,Ik heb wel wat kansen gezien ja. Maar in plaats dat je met 3-0 de rust in gaat, is het 1-1. Erg vervelend. We speelden goed en hebben achterin nauwelijks iets weggegeven. Ik was dus zeker tevreden over wat we hebben laten zien vandaag. Behalve dat we te weinig scoorden.”

Vlap kijkt bij de matige doelpuntenproductie ook naar zichzelf. ,,Ik had er twee moeten maken”, beseft hij. Vlap eindigde op één goal, in de 12e minuut. Met een heerlijke dieptepass van Schaars werd hij bereikt. Vlap twijfelde niet, en nam de bal in één keer op de schoen: 1-0. ,,Een perfecte bal van Stijn. Beter kan niet. Ik raak die bal goed, maar daar komt ook een beetje geluk bij kijken.”

Het was al weer de derde goal voor het Friese talent, in vier duels. Vlak voor rust had Vlap daar ook zijn vierde goal aan toe moeten voegen. ,,Die was makkelijker, die moest er in”, blikt Vlap terug. Hij kreeg de bal via een knappe pass van Odegaard. Vlap nam de bal prima mee en kwam alleen voor Diederik Boer te staan. De Zwolse goalie keerde de inzet van Vlap. ,,Die bal moest hoog”, zegt Vlap. ,,Daar baalde ik in de rust aardig van.”

Zeker omdat het toen 1-1 stond. PEC Zwolle, tot dan toe nauwelijks gevaarlijk, kwam in de 42e minuut zowaar naast Heerenveen te staan. Uit een vrije trap van Younes Mokhtar kopte verdediger Freire de bal achter Warner Hahn: 1-1.

,,Dat was een domper”, weet Stijn Schaars. ,,Na rust kwamen we niet goed uit de kleedkamer.” Direct na rust was het weer raak voor Zwolle. Na een mooie combinatie kreeg Ehizibue de bal, en haalde uit. Hahn bokste de bal weg, maar deed dat precies in de richting waar Saymak stond. De Zwollenaar was attent en schoot de bal in de rebound alsnog binnen: 1-2. Streppel: ,,We liepen daarbij niet met onze man mee.”

sc Heerenveen maakte vervolgens jacht op de gelijkmaker, zag Schaars. ,,We kregen steeds meer druk op PEC en we gingen opportunistischer spelen. We moesten iets meer geluk hebben om die 2-2 te maken. Dat zat er niet in.” Streppel: ,,We namen steeds meer het heft in handen en kregen ook een paar kansen om alsnog te scoren. De bal wilde er gewoon niet in vandaag.”

Een zuur verlies voor sc Heerenveen, dat nog altijd wacht op de eerste thuiszege sinds 10 september (2-0 winst tegen PSV). ,,We hebben echt geen thuiscomplex hoor”, weerlegt Schaars. ,,Je ziet vandaag dat we prima spelen tegen een goede ploeg. En dat we veel kansen creëren. We hebben het gewoon voor rust laten liggen.” De aanvoerder concludeert: ,,Een positieve wedstrijd, met een negatieve uitslag.”