Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - Sparta

Datum: 26 januari 2018 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 20:00 uur Toeschouwers:
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter:
Plaats: Heerenveen

Voorbeschouwing sc Heerenveen - Sparta Rotterdam

Voor sc Heerenveen staat morgen de eerste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. In eigen huis neemt de ploeg van trainer Jurgen Streppel het op tegen Sparta Rotterdam. De oefenmeester kijkt uit naar de ontmoeting met de Rotterdammers: “Ik hoop dat wij voor veel energie kunnen zorgen en dat dit op het publiek overslaat.”

01102017232587_01102017232530_FPH8213

Kwaliteit niet altijd doorslaggevend
Sparta bezet momenteel de 18e plek in de Eredivisie. De ploeg uit Rotterdam wordt na het vertrek van Alex Pastoor getraind door Dick Advocaat. De oud-bondscoach van Oranje zag de eerste twee wedstrijden onder zijn leiding verloren gaan en dus kunnen de Friezen op een getergde tegenstander rekenen. “Ze hebben veel elan en drive om wedstrijden te winnen”, aldus Streppel. “Als wij goed zijn, denk ik dat wij wat meer kwaliteit hebben, maar dat is niet altijd doorslaggevend. We zullen er dezelfde energie in moeten leggen als Sparta.”

Energie van thuispubliek
Het duel van morgen is voor sc Heerenveen pas de negende thuiswedstrijd van dit seizoen. Streppel: “We hebben al elf uitwedstrijden gespeeld en pas acht keer thuis. Dat betekent dat we met het publiek erachter nog veel punten in eigen huis kunnen halen.” De trainer hoopt dan ook dat de spelers veel energie zullen krijgen van het publiek in het Abe Lenstra stadion en andersom. “Het moet een wisselwerking zijn. We willen ervoor zorgen dat we thuis beter presteren dan in de eerste seizoenshelft. Daar is ons alles aan gelegen.”
 

Dumfries helpt sc Heerenveen voorbij oude club: 2-1

sc Heerenveen heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van 2018 winnend afgesloten. Tegen hekkensluiter Sparta werd met 2-1 gewonnen. Denzel Dumfries maakte na ruim een uur spelen de winnende, nadat eerder al Reza Ghoochannejhad een treffer van Jeffrey Chabot ongedaan had gemaakt: 2-1.

Beide ploegen gingen furieus van start in het Abe Lenstra stadion. Al na anderhalve minuut spelen kreeg Reza Ghoochannejhad een enorme kans op de openingstreffer, na goed voorbereid werk van Dave Bulthuis. De Iraanse spits zag zijn poging echter gekeerd worden door Sparta-doelman Leonard Nienhuis. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een hoekschop werd bij de tweede paal tegen het net gekopt door Jeffrey Chabot: 0-1.

Nog binnen het kwartier kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Ghoochannejhad werd na een snelle uitbraak op maat bediend door Arber Zeneli en ditmaal wist de spits wel raad met de kans. Het schot van Ghoochannejhad ging door de benen van Nienhuis tegen het net: 1-1.

2

Vervolgens maakten de Friezen jacht op de voorsprong. Zeneli, Ghoochannejhad, Martin Odegaard, Pelle van Amersfoort en Yuki Kobayashi namen het doel van Sparta onder vuur, maar voor de pauze werd er niet meer gescoord.

Ook in het eerste kwartier na rust had sc Heerenveen moeite om door de Rotterdamse muur te komen. Verder dan een afstandsschot van Zeneli en een vrije trap van Odegaard kwam de thuisploeg niet. Na 65 minuten was het dan toch raak voor de formatie van Jurgen Streppel.

3

Rechtsback Denzel Dumfries kreeg de bal aan de rechterkant van het veld, omspeelde twee verdedigers van Sparta en toen iedereen een voorzet verwachtte, schoot hij de bal zelf tegen de touwen: 2-1. Het doelpunt tegen zijn oude club zorgde voor luid gejuich in het Abe Lenstra stadion.

In het restant van de wedstrijd kozen de bezoekers noodgedwongen de aanval. De ploeg van trainer Dick Advocaat kreeg in een slotoffensief via Fred Friday, invaller Dabney dos Santos en Ryan Sanusi nog drie kansen op de gelijkmaker, maar hun pogingen gingen over en naast het doel van Hansen. Het bleef bij 2-1, waardoor sc Heerenveen bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen meteen drie punten pakt. 

1

sc Heerenveen – Sparta 2-1 (1-1)
3. 0-1 Chabot
15. 1-1 Ghoochannejhad
65. 2-1 Dumfries

Gele kaart: 61. Goodwin 85. Bulthuis 89. Veerman

Opstelling sc Heerenveen
Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie, Bulthuis; Kobayashi, Van Amersfoort (63. Vlap), Schaars; Ødegaard, Ghoochannejhad (79. Veerman),  Zeneli (80. Thorsby).
 
Opstelling Sparta
Nienhuis; Holst, Fischer, Chabot, Floranus; Dougal, Brogno (79. Ache), Sanusi, Ahannach; Friday, Goodwin (64. Dos Santos).