sc Heerenveen - FC Utrecht
22 september, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - Vitesse

Datum: 19 augustus 2018 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 16:45 uur Toeschouwers:
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter:
Plaats: Heerenveen

Uitblinker Hahn helpt sc Heerenveen aan punt tegen Vitesse: 1-1

sc Heerenveen is ook in de tweede wedstrijd van de Eredivisie ongeslagen gebleven. In het Abe Lenstra stadion eindigde het duel met Vitesse mede dankzij goed keeperswerk van Warner Hahn in 1-1. Michel Vlap kopte de thuisclub na een halfuur op voorsprong, maar tien minuten voor tijd hielp Tim Matavz de bezoekers aan een punt.

Het duel met Vitesse boeide vanaf de eerste minuut. Beide ploegen gingen voor de winst en dat zorgde vanaf het eerste fluitsignaal voor een boeiend schouwspel. Als eerste was Vitesse-aanvaller Bryan Linssen gevaarlijk, toen hij na zeven minuten uit een vrije trap de bal net over het Friese doel kopte.

Aan de andere kant liet Michel Vlap van zich spreken. De Sneker middenvelder vond zichzelf na elf minuten terug in vrije positie, maar op het moment dat hij wilde uithalen, werd hij nog net gehinderd door een verdediger van de bezoekers. Ook daarna bleef sc Heerenveen aandringen. Via Sam Lammers en wederom Vlap kreeg de thuisclub kansen op de openingstreffer, maar het vizier stond nog niet op scherp.

kongolo

Na een klein halfuur had de middenvelder zijn vizier bijgesteld. Na een mooie aanval vond Kik Pierie met een perfecte voorzet het hoofd van Vlap, die de bal onberispelijk tegen het net kopte: 1-0! Daarmee was de aanvalsdrang van de thuisclub nog niet voorbij, want een minuut later was sc Heerenveen wederom gevaarlijk. Nemanja Mihajlovic ging er vandoor aan de linkerkant, kapte naar binnen en schoot richting de verre hoek. De poging ging net over.

Daarna was het weer de beurt aan Vitesse, dat in de resterende minuten voor rust probeerde de gelijkmaker op het bord te krijgen. Vooral linkeraanvaller Bryan Linssen, die door een blessure van Doke Schmidt dit keer Lucas Woudenberg als rechtsback tegenover zich had, was vaak gevaarlijk. Het lukte de rappe buitenspeler echter niet om te scoren.

vlap2

Na de pauze kwam Vitesse met man en macht richting het doel van Warner Hahn, die een fantastische tweede helft speelde. De sluitpost van sc Heerenveen voorkwam met een aantal fraaie reflexen op inzetten van onder andere Thulani Serero en Roy Beerens zeker lijkende treffers. Dat was ook nodig, want vanaf de eerste seconde na rust stormde de ploeg van Leonid Slutskiy richting het Friese doel.

sc Heerenveen kon in de tweede helft aanvallend weinig meer brengen. De ploeg kon net als in het vorige duel tegen PEC Zwolle in de slotfase niet veel meer dan verdedigen. Lang bleef de formatie van Jan Olde Riekerink overeind, totdat Vitesse-spits Tim Matavz tien minuten voor tijd de bal via de onderkant van de lat tegen het net kopte: 1-1.

hahn

In het restant van de wedstrijd probeerde sc Heerenveen met onder andere de ingevallen en daardoor debuterende Ben Rienstra opnieuw op voorsprong te komen. Kansen voor Yuki Kobayashi, Lucas Woudenberg en invaller Jordy Bruijn leverden echter geen treffer op, waarna arbiter Siemen Mulder floot voor het einde van de wedstrijd.

Door het gelijke spel blijft sc Heerenveen ongeslagen in de Eredivisie. Volgende week wacht de ploeg van Olde Riekerink wederom een thuiswedstrijd. Op zondag 26 augustus is Feyenoord om 14.30 uur de tegenstander.

rienstra

sc Heerenveen - Vitesse 1-1 (1-0)
27. 1-0 Michel Vlap
81. 1-1 Tim Matavz

Gele kaart
40. Lammers (sc Heerenveen); 51. Mihajlovic (sc Heerenveen); 65. Van der Werff (Vitesse); 90. Bulthuis (sc Heerenveen);

Opstelling sc Heerenveen
Hahn; Woudenberg, Høegh, Bulthuis, Pierie; Kongolo, Kobayashi, Vlap (80. Van Amersfoort); Zeneli (59. Rienstra), Lammers, Mihajlovic (73. Bruijn);