Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

sc Heerenveen - VVV Venlo

Datum: 09 december 2017 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 18:30 uur Toeschouwers: 17800
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Rob Dieperink
Plaats: Heerenveen

VVV-Venlo trainer Steijn: “Ze creëren wel kansen, maar benutten ze niet.”

VVV-Venlo trainer Maurice Steijn vindt dat sc Heerenveen en VVV-Venlo raakvlakken hebben. ''Weet je, opzich lijken VVV-Venlo en Heerenveen enorm veel op elkaar. Beide teams spelen goed, herkenbaar voetbal, maar hebben te weinig punten. Al is het natuurlijk wel zo dat Heerenveen een heel stuk verder is in zijn ontwikkeling dan wij dat zijn'', aldus trainer Maurice Steijn op de website van de Venlonaren.  

Trainer Steijn vindt dat sc Heerenveen dit seizoen goed voetbal laat zien. "Ze spelen echt heel goed voetbal. Net als wij belonen ze zichzelf niet. Ze creëren wel kansen, maar benutten ze niet. Ze hebben veel pech gehad. Wij ook. Dus gemakkelijk zal het zeker niet worden, al zijn we zeker niet kansloos.”

Op aanvoerder Danny Post na is iedereen inzetbaar bij de Venlonaren. Doelman Lars Unnerstall, vorige week nog geveld door een fikse griep, is weer hersteld en neemt zijn plaats onder de lat weer in.

sc Heerenveen door late tegentreffer niet langs VVV-Venlo: 2-2

sc Heerenveen is er opnieuw niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. In het Abe Lenstra stadion speelden de Friezen met 2-2 gelijk tegen VVV-Venlo. Invaller Ralf Seuntjens tikte namens de gasten vlak voor tijd de gelijkmaker binnen. 

​Stroeve start

In de eerste helft werd meteen duidelijk dat VVV-Venlo niet naar Friesland kwam om te verdedigen. De geel-zwarten zochten veelvuldig de aanval en dat betaalde zich al snel uit. In de 10e minuut zette Lennart Thy een aanval aan de linkerkant op. De Duitser kon de uitglijdende Kik Pierie simpel omspelen en vervolgens vrij uithalen. Daniel Hoegh probeerde de bal nog te keren, maar hij veranderde de bal van richting waardoor Hahn was gezien: 0-1. sc Heerenveen was het eerste kwartier niet bij de les, maar beet daarna van zich af. Na 18 minuten voetbal kreeg de pompeblêdenformatie een vrije trap vanaf een meter of 25. Stijn Schaars joeg de bal het strafschopgebied in en bij de tweede paal kopte de hoog springende Dumfries de bal achter doelman Unnerstall in het doel: 1-1. Heerenveen kreeg kansen op meer, maar het bleef in de eerste helft bij 1-1. 

09122017234547_FPH_7258

Snelle goal

In de tweede helft schoot sc Heerenveen uit de startblokken. De ploeg van Jugen Streppel kwam binnen vijf minuten op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Henk Veerman. Het publiek riep eerst nog om een vrije trap nadat Kobayashi was gevloerd en ook Thorsby op de grond lag. Het spel ging echter door via Vlap, die met een mooie steekpass Veerman wegstuurde. De spits aarzelde niet en schoot knap in de verre hoek binnen. Na een kwartier spelen ging de Friese storm weer enigszins liggen en kwam VVV weer vaker op de helft van de Friezen.

09122017234531_FPH_7167

Late domper

VVV moest komen en wisselde een kwartier voor tijd aanvallend: Seuntjens kwam voor Promes. De Venlonaren loerden op een snelle counter en de gasten werden steeds dreigender. Heerenveen wist nog maar weinig te creëren en nadat Hahn zijn ploeg in de 84e minuut katachtig had behoed voor de gelijkmaker (een hard schot van Hunte werd gekeerd, net als de rebound van dichtbij), was het een minuut later alsnog raak. Invaller Ralf Seuntjens werkte een van richting veranderd schot van Van Crooij het doel binnen: 2-2. 

sc Heerenveen – VVV-Venlo 2-2
10. 0-1 Lennart Thy
19. 1-1 Denzel Dumfries
49. 2-1 Henk Veerman
86. 2-2 Ralf Seuntjens
 
Opstelling sc Heerenveen
Hahn, Schmidt, Pierie, Høegh, Dumfries, Thorsby, Schaars © (86. Nicolai Naess), Kobayashi, Mihajlovic (72. Van Amersfoort), Veerman, Vlap
 
Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall, Janssen, Röseler, Promes © (78. Ralf Seuntjens), Rutten, Leemans, Kelechi (67. Agyemang), Van Bruggen, Van Crooij, Thy, Hunte (87. Janse)