31 jan 2021 12:15 Eredivisie Wedstrijden

0

Locatie

De Grolsch Veste

Geen winnaar bij lunchduel in Enschede

sc Heerenveen heeft zondagmiddag doelpuntloos gelijkgespeeld op bezoek bij FC Twente. Halverwege de tweede helft dacht de ploeg van trainer Johnny Jansen in de achtervolging te moeten, maar de VAR annuleerde terecht een doelpunt van Queensy Menig. Met een punt mochten de Friezen niet klagen: de Tukkers waren de betere partij geweest (0-0).

31012021272374 DSC 3923
Henk Veerman in duel met voormalig sc Heerenveenspeler Kik Pierie.

Er was ruim een uur gespeeld in de lege Grolsch Veste toen Twente een hoekschop van sc Heerenveen wegwerkte. De lange bal kwam terecht bij Sherel Floranus, die was achtergebleven. De verdediger kopte de bal in de voeten van Danilo die Menig wegstak. Met een mooie lob passeerde de aanvaller Erwin Mulder, maar gelukkig voor sc Heerenveen ging de treffer niet door. Vanuit Zeist zag Laurens Gerrets dat Luciano Narsingh buitenspel had gestaan.

Het doelpunt dat geen doelpunt was kwam niet uit de lucht vallen. In die fase – en eigenlijk over de hele wedstrijd – had Twente het betere van het spel. Na de geannuleerde goal van Menig creëerden de Tukkers genoeg goede kansen, maar keer op keer ging ie er niet in. Ramiz Zerrouki liet een slappe pass van Ibrahim Dresevic onbestraft en Luka Ilic schoot van dichtbij wild en onbeheerst over. Bij die momenten kwam sc Heerenveen goed weg.

Narsingh gevaarlijk
Zelf kwam sc Heerenveen weinig in het spel voor. Het duurde 45 minuten voordat de Friezen voor het eerst gevaarlijk werden. Een goede aanval belandde voor de voeten van Joey Veerman, maar zijn schot werd gekraakt door Kik Pierie. De andere oud-sc Heerenveenspeler, Narsingh, was voor rust de gevaarlijkste man aan Twentezijde. Met hangen en wurgen soms hield de Friese defensie hem, Danilo en Menig in bedwang.

sc Heerenveen kwam wel aardig uit de kleedkamer. Siem de Jong schoot de bal richting het doel van Joël Drommel, maar Pierie stond in de baan van het schot. De Friezen waren niet in staat Twente de wil op te leggen, maar hadden de overwinning nog kunnen stelen. Met een sublieme pass bereikte Rami Kaib Benjamin Nygren, maar de aanvaller kreeg de bal niet bij de vrijstaande De Jong.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic (80. Van Hecke), Bochniewicz, Kaib; Kongolo, Halilovic, De Jong, J. Veerman; Van Bergen (69. Nygren), H. Veerman (80. Hajal).