24087

Locatie

Abe Lenstra stadion

Bizarre reeks ten einde: sc Heerenveen verliest met miniem verschil

De geweldige thuisreeks van sc Heerenveen tegen PSV is ten einde. De Friezen verloren met miniem verschil van de Eindhovenaren. Na de pauze werd het verschil gemaakt door de bezoekers: 0-1.

HEEPSV 5

PSV wist de voorgaande negen wedstrijden niet te winnen in het Abe Lenstra stadion en ook nu werd al snel duidelijk dat de Eindhovenaren een lastige middag tegemoet gingen. Na dertien minuten mochten oude bekenden Ruud van Nistelrooij en Joey Veerman opgelucht ademhalen. Amin Sarr wurmde zich langs de Eindhovense defensie, maar doelman Walter Benitez wist hij niet te passeren. Het was een van de weinige serieuze kansen in de eerste helft.

Beide ploegen waren onzorgvuldig in de passing. Daardoor ging het spel op en neer, zonder dat er voor de goals veel gebeurde. Na 28 minuten was de ploeg uit Noord-Brabant dichtbij de openingstreffer door een schot van Ibrahim Sangaré. Zijn schot belandde op de lat. Niet veel later kon Andries Noppert een inzet goed pakken, waardoor de ploegen met een doelpuntloze stand de kleedkamers opzochten voor de thee.

Na de pauze begon PSV sterk met mogelijkheden van Xavi Simons en Joey Veerman, maar die ballen gingen voorlangs. Niet lang daarna kon Noppert zich onderscheiden met een prachtige duik op een vrije trap. Met nog een kwartier te gaan, moest de doelman zich alsnog gewonnen geven na een inzet van Cody Gakpo. Kees van Wonderen probeerde het tij nog te keren door een extra aanvaller te brengen in de persoon van Alex Timossi. Sydney van Hooijdonk kreeg nog een kans in de slotfase, maar zijn bal werd een makkelijke prooi voor Benitez. Daardoor is een prachtige reeks tegen de Brabanders ten einde gekomen.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Van Ottele (79. Timossi), Köhlert; Haye, Tahiri (79. Colassin), Olsson (69. Halilovic); Sarr, Van Hooijdonk.