sc Heerenveen sc Heerenveen PSV PSV

Locatie

Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag

sc Heerenveen beleefde een avond om heel snel te vergeten. Tegen PSV kreeg de ploeg namelijk de grootste nederlaag ooit in de Eredivisie om de oren. Na negentig minuten stond er een keiharde 0-8 stand op het scorebord.

DSC 4319

“Oosttribune.” “Westtribune.” “Hele stadion.” Er hing een behoorlijk goede sfeer in het Abe Lenstra stadion. Het was een goede afleiding bij een dramatische wedstrijd. Heerenveen was figurant op een Eindhovens feestje. PSV was in Friesland heer en meester. Vanaf de eerste tel, wat resulteerde in een razendsnelle 3-0 voorsprong. Amper tien minuten stonden op de klok toen de derde goal van de bezoekers al in het netje lag. Guus Til zorgde voor de openingstreffer, waarna Malik Tillman voor de andere twee doelpunten zorgde.

Na een halfuur spelen maakte Til het vierde doelpunt van de avond. Joey Veerman zorgde voor het slotakkoord van de eerste helft door het vijfde doelpunt te maken. De oud-speler van de Friese club besloot om niet te juichen, wat hem een applaus opleverde van het thuispubliek. Aan het begin van de tweede helft gingen de handen weer op elkaar. Patrik Walemark schoot de bal tegen de touwen, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel.

Aan de andere kant was het niet veel later wel een doelpunt. Johan Bakayoko, die vlak daarvoor al de lat raakte, schoot de bal keihard in het doel. Van der Hart was kansloos. In minuut zeventig pakte ook Luuk de Jong een doelpunt mee. De Friezen raakten de bal achterin kwijt, de keeper gleed uit en de spits profiteerde. Het werd nog pijnlijker. Patrick van Aanholt maakte ook nog nummer acht voor de aanstaande kampioen.