Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Beleid

Mei-inoar foarút heet het strategisch plan van sc Heerenveen voor de komende drie jaren. Het plan geldt als leidraad binnen de club voor de periode 2019-2022 en vormt het uitgangspunt voor de hieruit volgende jaarplannen. In Mei-inoar foarút leest u wat onze doelstellingen zijn en hoe we die gaan behalen. Hier kunt u het plan downloaden.

Missie

sc Heerenveen is een betaaldvoetbalorganisatie op het hoogste niveau in Nederland. De club heeft de ambities om met zelf opgeleide en gescoute spelers in de eredivisie mee te doen om de plaatsen zes tot en met negen en in het nationale bekertoernooi minimaal te reiken tot de kwartfinales.

Met de Friese identiteit en attractief voetbal onderscheidt en positioneert de club zich in het voetballandschap. Daarmee wil sc Heerenveen de bindende voetbalfactor zijn voor mensen en organisaties uit heel Nederland en een bijdrage leveren aan de regio en de maatschappij, met aandacht voor duurzaamheid.

Visie

sc Heerenveen wil een toegevoegde waarde zijn voor de voetbalsupporter uit Friesland en daarbuiten. Wij willen de behoefte van mensen vervullen ergens bij te horen en dat generatie op generatie overbrengen. Mensen moeten het unieke ‘sc Heerenveen-gevoel’ niet alleen op wedstrijddagen ervaren, maar 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Om dat gevoel te bevestigen wil sc Heerenveen dat iedereen die de club een warm hart toedraagt eens in de twee weken met een voldaan gevoel het Abe Lenstra stadion verlaat. Supporters, sponsoren/partners, vrijwilligers, medewerkers, trainers en spelers moeten gedurende de hele week uitkijken naar het volgende duel van hun sc Heerenveen en tijdens thuiswedstrijden - bij voorkeur en indien mogelijk gespeeld op zaterdag om 19.45 uur - genieten van de eerste, tweede en derde helft.

Bij sc Heerenveen hebben we aandacht voor het verleden, het heden en de toekomst. Al honderd jaar lang vertellen we het verhaal van sc Heerenveen. We zijn trots op de historie van de club en laten dat in elke hoek van ons stadion terugzien. Bovendien dient onze geschiedenis ter motivatie en inspiratie voor de huidige en latere generaties.

Naast jeugdspelers uit de regio, halen we met behulp van onze scouting ook talenten van buitenaf waarvan wij denken dat ze later het eerste elftal van sc Heerenveen kunnen bereiken en die onze club als springplank zien naar de Europese top. Wat wij bieden is een infrastructuur waarin die route mogelijk is, bestaande uit een vertrouwde, veilige en geborgen omgeving.

Kernwaarden

Behalve de missie en visie hebben we ook de kernwaarden van sc Heerenveen herijkt. We hebben de kernwaarden teruggebracht van acht naar vijf: minder en vooral duidelijkere begrippen als middel tot verandering van gedrag, houding en organisatiecultuur.

  • Friese mentaliteit
  • Betrokkenheid
  • Lef tonen
  • Talent ontwikkelen
  • Ambitie