Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

De plaats Heerenveen

Heerenveen is sport en ademt sport
Heerenveen is een plaats in de provincie Friesland met 28.000 inwoners. Ter vergelijk: in het Abe Lenstra stadion passen ruim 26.000 toeschouwers! Heerenveen is zeer sportminded. Voetbal, schaatsen, turnen, ijshockey, atletiek en tal van andere sporten. Voor alle sporters zijn er up-to-date faciliteiten voor training, scholing en (medische) begeleiding. Het multi sportcomplex ‘Sportstad Heerenveen’ heeft een magnetische werking op top- en recreatiesporters, maar ook op het bedrijfsleven en onderwijs.

Het Abe Lenstra voetbalstadion, genoemd naar de legendarische voetballer, maakt deel uit van Sportstad Heerenveen. Zo ook het Centrum voor Topsport en Onderwijs dat wordt gesteund door het NOC*NSF. Het CTO biedt talenten uit diverse takken van sport de mogelijkheid om al jong hun sportopleiding te combineren met hoogwaardig onderwijs. Het sportminded beleid betaalt zich elk jaar uit in de huldiging van tal van kampioenen. Alle Friezen, maar de inwoners van Heerenveen in het bijzonder, zijn terecht trots op voetbalclub sc Heerenveen, meervoudig wereldkampioen schaatsen Sven Kramer en topturner Epke Zonderland. Heerenveen draagt de titel ‘Sportstad’ met ere!

Dynamiek en durf
Ondernemingsgeest en durf lopen al eeuwenlang als een rode draad door de gemeente. Zo werd vol ambitie in 1967 Thialf geopend, de tweede kunstijsbaan in Nederland. Twintig jaar later bouwde Heerenveen het ijsstadion om tot ’s werelds eerste overdekte 400-meterbaan. Inmiddels zijn er plannen voor een nieuw supersnel Thialf bij Sportstad met twee ijsbanen boven elkaar of men gaat het oude stadion renoveren. 

De dynamiek van de hoofdplaats versus de rust en ruimte van het buitengebied maakt Heerenveen tot een boeiende gemeente. De prachtige omgeving vol cultuur en natuur biedt volop gelegenheid voor fietsen, wandelen, paardrijden en zeilen. Alleen al het cultuurhistorisch koninklijke Oranjewoud met de prachtige landgoederen en de vele meren zijn een bezoek meer dan waard. Eén van de voorvaderen van koningin Beatrix koos het gebied Oranjewoud uit voor de bouw van een buitenplaats. Vele adellijke families volgden het voorbeeld van de Oranje-Nassaus. Zo groeide Oranjewoud uit tot de parel van Heerenveen.