Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Sterke facetten van de club

Betrouwbaar

Op sc Heerenveen kun je bouwen zoals de club op haar supporters en sponsors kan bouwen. Deze wederzijdse loyaliteit - er is nauwelijks verloop - is een belangrijk fundament waarop de sportieve en commerciële successen zijn behaald. Het stadion zit (bijna) altijd vol met meer dan 26.000 toeschouwers en de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSSH) is veruit de grootste sponsorclub in het vaderlandse voetbal.

Spelers bedanken het publiek
Spelers bedanken het publiek
Saamhorigheid

Clubliefde en clubbinding zijn vanzelfsprekende begrippen bij sc Heerenveen. 'Als we gaan, dan gaan we met z'n allen', treffender kun je het Heerenveen-gevoel niet uitdrukken. Voor het eerst op een spandoek te zien in 1991 toen de club na één jaar uit de Eredivisie degradeerde.

Gastvrijheid staat ook hoog in het vaandel. De laagdrempeligheid en sociale gastvrijheid doen iedereen thuis voelen bij sc Heerenveen. Er heerst bij de club een no-nonsense mentaliteit: we doen het met z'n allen.

Sfeeractie
Sfeeractie
Ambitie

Ambitie is de moeder van succes. sc Heerenveen is van origine een heel ambitieuze club. Altijd wordt de lat hoog gelegd. In ieder geval zo hoog, dat van iedereen een maximale prestatie wordt gevraagd om de gestelde doelen te realiseren.

Alleen door deze gezonde dosis ambitie kon de club met het dun bevolkte achterland uitgroeien tot een van de betere clubs van Nederland en kon in de plaats Heerenveen een topsportklimaat worden gecreëerd.

Supporters in een sfeeractie
Supporters in een sfeeractie
Innovatief

In heel wat zaken loopt sc Heerenveen voorop of heeft het in het verleden de toon gezet. Ga maar na. sc Heerenveen:

  • was in de vorige eeuw de eerste club die een compleet nieuw stadion zonder hekken bouwde en daarmee een trend in gang zette
  • was de eerste die een nieuwe inhoud gaf aan sponsoring
  • bouwde als eerste een professionele organisatie
  • ontwikkelde als eerste individuele en fysieke trainingsprogramma's

Voor veel clubs werd sc Heerenveen het ideaalbeeld. Dankzij een innovatief beleid.

Stadion
Stadion
Eigenzinnig

Eigenzinnigheid prikkelt. Het kan soms enige wrevel wekken bij een ander, maar over het algemeen wordt deze karaktertrek als positief ervaren. sc Heerenveen is nu eenmaal geen meeloper. De club ontwikkelt een eigen visie en durft die ook te ventileren. Op de tribunes, in de wandelgangen en aan de burelen. Dat maakt sc Heerenveen tot een open club waar iedereen zijn of haar zegje kan doen. Want wie eigenzinnig is, waardeert ook het eigen karakter van anderen.

Blauhuster in actie voor de hoofdtribune oude stadion
Blauhuster in actie voor de hoofdtribune oude stadion
Nuchter

De Friese nuchterheid helpt de club rustig te blijven in de hectische voetbalwereld. Weloverwogen anticipeert de club op alle zaken die in de maatschappij en in de sportwereld aan de orde komen. Vandaar ook dat de club een succesvol transferbeleid voert en altijd opengevallen posities weet te bezetten door nieuwe talenten.