Uitgelichte vakken

One Nil Sc Heerenveen 087 (Melvinwinkeler.Nl)

Stavak

DSC09972

Rolstoelplatform

Familievak

De vakken 29 en 429 in het Abe Lenstra stadion vormen samen het familievak. Hier staan gezinnen en families centraal. Het vak onderscheidt zich door specifiek in te spelen op de behoeften en interesses van onze jongste supporters.

Met het familievak wil sc Heerenveen het mogelijk maken dat steeds meer gezinnen en families op een perfecte manier kunnen genieten van een middag of avond uit: voetbalbeleving op maat. Door in dit vak een familiaire sfeer te creëren, hoopt de club meer families en kinderen enthousiast te maken én te houden.

Het familievak kent andere faciliteiten dan de omliggende vakken in het stadion. Zo zijn de aankleding, de toiletten en de catering bij het vak kindvriendelijk. Hier is ook rondom de wedstrijd veel te doen voor kinderen. Zo kan er onder andere worden gegamed. In en rondom het familievak worden daarnaast eens in de zoveel tijd speciale evenementen voor kinderen georganiseerd.

Let op: om seizoenkaarten te kopen in het familievak, moet minstens één persoon van het gezelschap jonger zijn dan dertien jaar. (Peildatum: 1 juli 2024)

 

One Nil Sc Heerenveen 020 (Melvinwinkeler.Nl)
One Nil Sc Heerenveen 108 (Melvinwinkeler.Nl) (1)

Comfortvak

sc Heerenveen beschikt over een comfortvak. Dit vak op de Foppe de Haan-tribune, op de oostkant van het Abe Lenstra stadion, geeft de bezoeker extra comfort rondom de wedstrijd. Een voorwaarde om hier een seizoenkaart te nemen is dat één iemand van het gezelschap minstens 60 jaar moet zijn. 

Bij het comfortvak op de derde verdieping van het Abe Lenstra stadion zijn drie liften aanwezig, waardoor u niet met de trap omhoog hoeft. Gastheren begeleiden u naar uw stoel, die goed te bereiken is vanwege de bredere gangpaden en extra leuningen.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt u ontvangen in een sfeervolle ruimte, waar u ook tijdens de rust en na het duel welkom bent. Hier bespreekt u met uw medesupporters in alle rust de wedstrijd, onder het genot van een gratis bakje koffie of kopje thee. Met een seizoenkaart die toegang geeft tot het comfortvak krijgt u bovendien de mogelijkheid een parkeerkaart af te nemen voor parkeerterrein P4. Dichterbij kunt u uw auto niet kwijt!

Bezoekt u de wedstrijden altijd met een of meerdere supporters die geen 60 jaar zijn? Met een zitplaats in het comfortvak kunt u dat gewoon blijven doen. Maximaal vier mensen mogen u in het comfortvak vergezellen.

 

Stavak

Als het tijdens een wedstrijd gelijk opgaat, kan het publiek als de twaalfde man beslissend zijn. Door te zingen, klappen, juichen, springen en schreeuwen geven supporters de spelers soms net dat duwtje in de rug. In het staanvak op de noordtribune van het Abe Lenstra stadion weten ze er alles van.

Vanuit het staanvak zorgen fanatieke supporters van sc Heerenveen negentig minuten lang voor sfeer. Hier gaat het niet alleen om wat er op het veld gebeurt, maar is ook de wedstrijdbeleving van belang.

De wedstrijd volgen vanuit het staanvak is populair onder supporters, want de afgelopen jaren werd het aantal staanplaatsen op initiatief van de supportersverenigingen uitgebreid tot de 1.600 plekken van nu. Er is zelfs een wachtlijst in het leven geroepen omdat de vraag groter is dan het aanbod voor deze plaatsen.

Wachtlijst
Voor de wachtlijst geldt dat mensen mét een seizoenkaart voorrang krijgen ten opzichte van fans zonder huidige seizoenkaart. Daarnaast wordt gekeken wanneer jij je hebt ingeschreven voor de wachtlijst. Hoe eerder je dat gedaan hebt, en dus in het bezit bent van een vaste plaats in het stadion, hoe eerder je benaderd wordt als er plekken vrijkomen.

 

One Nil Sc Heerenveen 087 (Melvinwinkeler.Nl)
One Nil Sc Heerenveen 021 (Melvinwinkeler.Nl)

Rolstoelplatform

sc Heerenveen vindt dat iedereen een wedstrijd in het Abe Lenstra stadion zou moeten kunnen bezoeken. Ook voor supporters met een visuele, lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking heeft sc Heerenveen die mogelijkheid gecreëerd.

Rolstoelgebruikers hoeven daardoor niets te missen van de thuisduels van sc Heerenveen. Het Abe Lenstra stadion beschikt over een platform langs de rand van het veld waar zij de wedstrijd kunnen volgen.