ADO heeft het nog moeilijk in eigen huis

31 oktober 2019 10:00

ADO Den Haag, zondag gastheer van sc Heerenveen, heeft het tot dusverre lastig in eigen huis. Lex Immers c.s. hielden aan de vijf gespeelde thuiswedstrijden drie punten over. Alleen VVV-Venlo verliet de residentie zonder een overwinning op zak.

62723adab306d.jpg

Alleen RKC Waalwijk, dat thuis nog geen enkel punt veroverde, presteerde voor eigen publiek tot dusverre minder goed dan ADO Den Haag. De Haagse formatie verloor vier ontmoetingen. Naast FC Utrecht en Sparta Rotterdam waren AZ en Ajax te sterk voor de ploeg van trainer Fons Groenendijk.
 
Bij de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht (2-4), zagen de fans de meeste doelpunten, zes in totaal. Dat is bijna de helft van alle goals, dertien stuks, die dit seizoen in het Cars Jeans stadion werden gescoord. Alleen tegen FC Utrecht wist ADO meer dan één treffer te produceren.
 
Met vier treffers is ADO Den Haag na RKC Waalwijk (3) de minst productieve thuisploeg van de Eredivisie. De groengelen kwamen in de laatste twee thuisduels niet tot scoren, maar troffen met AZ en Ajax ook wel zware oppositie. De enige zege, op VVV-Venlo, werd met de minimale marge van één treffer behaald.

Thuisreeks ADO Den Haag    
ADO Den Haag FC Utrecht 2-4
ADO Den Haag Sparta Rotterdam 1-2
ADO Den Haag VVV-Venlo 1-0
ADO Den Haag AZ 0-1
ADO Den Haag Ajax 0-2