ADO: niet veel verschil in uit-en thuisduels

06 maart 2019 10:00

Zaterdag gaat sc Heerenveen op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg van trainer Fons Groenendijk veroverde vijftien van de 28 wedstrijdpunten in eigen huis. De vier in 2019 gespeelde thuisduels leverden twee zeges en twee nederlagen op.

60390d45d6c03.jpg

ADO Den Haag kwam in eigen huis twaalf keer in actie. De groengelen wonnen vier thuisontmoetingen, liepen vijfmaal tegen een nederlaag aan en speelden drie keer gelijk. Qua resultaat presteert ADO Den Haag thuis (15 punten) ongeveer net zo goed als in uitwedstrijden (13 punten).
 
De overwinningen werden geboekt op Fortuna Sittard, FC Groningen, Heracles Almelo en PEC Zwolle. De Haagse club verloor van FC Emmen, PSV, AZ, VVV Venlo en Ajax. PSV (07) en Ajax (1-5) haalden flink uit en die nederlagen verklaren voor een groot deel het negatieve doelsaldo (-9). De grootste thuiszege werd behaald op Fortuna Sittard (3-1).
 
PSV, AZ en De Graafschap zijn de clubs die ADO Den Haag in eigen huis van scoren af wisten te houden. Vier clubs wisten op bezoek in Den Haag het net niet te vinden: FC Groningen, De Graafschap, Heracles Almelo en PEC Zwolle. De thuiswedstrijd tegen De Graafschap was de enige ontmoeting die geen doelpunten opleverde.

thuisduels ADO Den Haag    
ADO Den Haag FC Emmen 1-2
ADO Den Haag Fortuna Sittard 3-1
ADO Den Haag PSV 0-7
ADO Den Haag FC Groningen 1-0
ADO Den Haag NAC Breda 1-1
ADO Den Haag AZ 0-1
ADO Den Haag De Graafschap 0-0
ADO Den Haag Feyenoord 2-2
ADO Den Haag VVV Venlo 2-4
ADO Den Haag Heracles Almelo 2-0
ADO Den Haag PEC Zwolle 1-0
ADO Den Haag Ajax 1-5