Beloften winnen van Jong De Graafschap

22 oktober 2019 16:28

Jong sc Heerenveen heeft vanmiddag een 1-3 zege geboekt op Jong De Graafschap. Arjen van der Heide, Rein Smit en Emil Frederiksen maakten voor rust alle Friese doelpunten.

De ploeg van trainer Ronnie Pander schoot uit de startblokken. Direct vanaf de aftrap was het Arjen van der Heide die met een fraaie actie voor de goal kwam en het net wist te vinden (0-1). In de vierde minuut van het duel kreeg Jordy Bruijn de kans om de score te verdubbelen vanaf elf meter. De middenvelder zag zijn strafschop echter gekeerd worden.

Na ruim twintig minuten spelen was het alsnog raak. Uit een fraaie voorzet van Doan van Hau wist Rein Smit de bal in de verre hoek te schuiven (0-2). Het overwicht van sc Heerenveen leidde na een halfuur spelen ook tot de derde treffer. Andreas Skovgaard zette Emil Frederiksen met een mooie lange bal vrij voor de keeper. De jonge Deen toonde zich uiterst koel en schoof de 0-3 binnen.

Na de rust deed Jong de Graafschap nog wat terug namens de thuisploeg, maar meer lieten de beloften van sc Heerenveen niet toe. Hierdoor bezet de ploeg van Ronnie Pander na zes duels een derde plaats met elf punten.