Debutant Driouech redt punt in "restantduel"

12 november 2019 16:22

Met een treffer in blessuretijd zorgde debutant Couhaib Driouech er dinsdagmiddag voor dat Jong sc Heerenveen alsnog een punt overhield aan het bezoek bij Vitesse (1-1). De wedstrijd op Nationaal Sportcentrum Papendal was het restant van het duel dat eerder dit seizoen wegens noodweer werd gestaakt.

629136fe7c160.jpg
Couhaib Driouech eerder dit seizoen namens Onder 19 in actie tegen Ajax

De wedstrijd tussen de beloften van sc Heerenveen en Vitesse zou eigenlijk op dinsdag 13 augustus al zijn gespeeld, maar onweer gooide toen na zeven en een halve minuut roet in het eten. Het restant van het duel werd dinsdag afgewerkt en hervat in de achtste minuut, bij een 0-0 stand.

Na een eerste helft die in evenwicht was geweest, kreeg sc Heerenveen na rust via Alen Halilovic, Lucas Woudenberg en de ingevallen Onder 19-speler Driouech kansen op voorsprong te komen, maar dat gebeurde niet.

Aan de andere kant was het tien minuten voor tijd wel raak. Nikolas Agrafiotis leek het winnende doelpunt te hebben gescoord, ware het niet dat de zeventienjarige Driouech zijn debuut meteen opluisterde met een treffer en daarmee de Friezen een punt bezorgde.

Opstelling Jong sc Heerenveen: Bednarek; Akujobi, Høegh, Beuker, Woudenberg; Bruijn, M. Westra, Frederiksen (85. Adney); Maloku (68. Driouech), Halilovic, Mihajlovic.