Doan op de Spelen: Van Hau bezorgt Vietnam goud

10 december 2019 15:04

Doan Van Hau neemt momenteel met Vietnam Onder 22 deel aan de SEA Games, de Zuidoost-Aziatische Spelen. Op dit zeer prestigieuze sporttoernooi bestrijden de elf landen uit Zuidoost-Azië elkaar in verschillende disciplines, waaronder voetbal. In dit overzicht houden we je op de hoogte van de verrichtingen van onze Van Hau.

63104930b30be.jpg
Doan Van Hau (derde vanaf links) op de bank tegen Brunei. Foto: THP

De Zuidoost-Aziatische Spelen werden voor het eerst in 1959 georganiseerd met als doel de (regionale) sport, vrede en handel te bevorderen. Vanaf de oprichting doet Vietnam hieraan mee. De andere tien deelnemende landen zijn Brunei, Cambodja, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Filipijnen, Singapore, Thailand en Oost-Timor.

Het voetbaltoernooi bestaat uit twee poules. Vietnam zit in poule B met Brunei, Indonesië, Laos, Singapore en Thailand. In de poule speelt men eenmaal tegen elkaar. Van beide poules gaan de nummers een en twee naar de halve finales. Deze worden op zaterdag 7 december gespeeld. De finale vindt drie dagen later plaats in hoofdstad Manilla.

Speelschema      
Datum Wedstrijd Uitslag Aftrap (Nederlandse tijd)
Maandag 25 november Vietnam - Brunei 6-0 09.00 uur
Donderdag 28 november Vietnam - Laos 6-1 09.00 uur
Zondag 1 december Vietnam - Indonesië 2-1 13.00 uur
Dinsdag 3 december Singapore - Vietnam 0-1 13.00 uur
Donderdag 5 december Vietnam - Thailand 2-2 09.00 uur
Zaterdag 7 december
Halve finale
Vietnam - Cambodja 4-0 13.00 uur
Dinsdag 10 december
Finale
Indonesië - Vietnam 0-3 13.00 uur


Dinsdag 10 december, 15.04 uur:

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Vietnam op de Zuidoost-Aziatische Spelen de voetbaltitel veroverd. In de finale van was Vietnam in het Filipijnse Manilla met 0-3 te sterk voor Indonesië. Grote man aan de kant van de Vietnamezen was Van Hau. Met twee treffers nam hij zijn team bij de hand en bezorgde hij zijn land de historische eindoverwinning.

6331471f7c306.jpg


Zaterdag 7 december, 17.51 uur:

Vietnam staat in de finale van de Zuidoost-Aziatische Spelen. In de halve finale werd in de Filipijnse hoofdstad Manilla Cambodja met 4-0 verslagen. Van Hau speelde de hele wedstrijd.

In de finale treft Vietnam Indonesië. Deze wedstrijd wordt dinsdag gespeeld (om 13.00 uur Nederlandse tijd). Beide ploegen stonden tijdens deze Spelen al eerder tegenover elkaar in de poulefase. Toen won Vietnam (2-1).

63269ee5090df.jpg


Donderdag 5 december, 11.10 uur:

Vietnam speelde donderdag gelijk tegen Thailand (2-2) en heeft zich daardoor geplaatst voor de halve finales van de Zuidoost-Aziatische Spelen. Van Hau speelde de hele wedstrijd en staat met zijn landgenoten zaterdag tegenover de nummer twee van poule A, Cambodja.

632357dd61bbc.jpg
Doan Van Hau torent tegen Thailand boven alles en iedereen uit. Foto: LT


Dinsdag 3 december, 15.14 uur:

Van Hau en Vietnam hebben zichzelf een goede uitgangspositie verschaft om de halve finales te bereiken van de Zuidoost-Aziatische Spelen. Dinsdag werd ook het vierde pouleduel gewonnen. Moeizaam ging het wel: de Vietnamezen versloegen Singapore pas in de slotfase, dankzij een assist van Van Hau (0-1).

Donderdag neemt Vietnam, dat alle vier de groepswedstrijden won, het op tegen Thailand. Wanneer er minimaal een punt gepakt wordt, plaatsen Van Hau en zijn landgenoten zich voor de halve finales.

63208e4e0f842.jpg
Doelpuntenmaker Hà Ð?c Chinh bespringt aangever Doan Van Hau. Foto: THP


Maandag 2 december, 11.14 uur:

Ook het derde groepsduel is zondag gewonnen door Vietnam. Met Doan Van Hau in de basis werd na zeges op Brunei en Laos (zie hieronder) Indonesië aan de zegekar gebonden (2-1). Met negen punten uit drie duels gaan de Vietnamezen aan kop in groep B.


Donderdag 28 november, 10.59 uur:

Vietnam heeft ook het tweede groepsduel van de Zuidoost-Aziatische Spelen op overtuigende wijze gewonnen (6-1). Met Doan Van Hau in de basis – hij speelde de hele wedstrijd – werd Laos simpel opzij gezet. Bij de laatste Vietnamese treffer was Van Hau de aangever. Eerder in het duel scoorde Van Hau, maar werd zijn goal afgekeurd wegens buitenspel.

Zondag komen Vietnam en Van Hau weer in actie. Dan is in de derde poulewedstrijd Indonesië de tegenstander.

63145b2b62bfc.jpg
Foto: Lam Thoa


Maandag 25 november, 15.54 uur:

Van Hau en Vietnam zijn goed begonnen aan de Spelen. Vanaf de bank zag Van Hau zijn teamgenoten eenvoudig winnen van Brunei (6-0), dat geldt als een van de zwakkere opponenten in de poule. Donderdag komt Vietnam – en wellicht ook Van Hau – opnieuw in actie. Dan is Laos de tegenstander.