Doelpunt Westra houdt Jong sc Heerenveen in titelrace

15 april 2019 21:33

584413562d71a.jpg

Door een treffer van Mark Westra blijft Jong sc Heerenveen volop meedoen om de titel in de Reservecompetitie poule B. De Friezen wonnen vanavond met 0-1 bij Jong NAC en hebben met nog drie wedstrijden te gaan, drie punten achterstand op koploper Jong Go Ahead Eagles.

Aangezien Jong sc Heerenveen ook nog een duel minder gespeeld heeft dan de koploper, heeft de ploeg van trainer Ronnie Pander het kampioenschap in eigen hand. ,,We gaan er voor”, laat de trainer weten. ,,We willen er in de komende drie wedstrijden het maximale uit halen. Qua spel en qua resultaat.”

Qua resultaat lukte dat vanavond al. De ploeg nam drie punten mee vanuit Breda naar Heerenveen. ,,Een zwaarbevochten zege”, vond Pander. Dat wel. ,,Het spel ging op en neer. In sommige fases waren wij de bovenliggende partij, maar in sommige fases ook niet en hadden we op achterstand kunnen komen.”

Toch, juist in een van die fases dat Jong sc Heerenveen het lastig had tegen NAC, kwamen de Friezen in de 62e minuut zelf op voorsprong. In een aanval van NAC onderschepte Sherel Floranus de bal knap en zette zo een tegenaanval op. Hij vond met een keurige pass Jizz Hornkamp, die op zijn de beurt de bal goed aan Nemanja Mihajlovic gaf. De Serviër legde de bal slim terug waarna Mark Westra doeltreffend uithaalde: 0-1.

Gesteund door de voorsprong zette Jong sc Heerenveen druk en kreeg het kansen op meer. Er werd echter niet meer gescoord. ,,We hebben in elk geval met de goede intentie gespeeld en erg veel energie in de wedstrijd gelegd”, blikt trainer Pander tevreden terug. Hij kan zich met zijn ploeg opmaken voor de spannende ontknoping van de titelrace. Over uiterlijk drie wedstrijden is er duidelijkheid.

Op maandag 29 april staat de volgende competitiewedstrijd voor Jong sc Heerenveen op het programma. Op die dag speelt de beloftenploeg thuis tegen Jong VVV/Helmond Sport om 18.30 uur.

Jong NAC Breda – Jong sc Heerenveen   0-1
62. Westra  0-1
 
Opstelling Jong sc Heerenveen
Doornbusch, Floranus, Skovgaard, Dresevic, Hornkamp, Drkusic, Kusi (82. Schoop), Kongolo, Mihajlovic (82. Oliekan), Westra, Maloku

5793437369225.jpg
Mark Westra maakte de winnende treffer voor Jong sc Heerenveen