Dresevic debuteert, Odgaard scoort wereldgoal

11 oktober 2019 08:27

Ibrahim Dresevic heeft donderdag zijn debuut gemaakt voor Kosovo. In het gewonnen oefenduel met Gibraltar deed de centrale verdediger negentig minuten mee (1-0). Zijn ploeggenoot bij sc Heerenveen Jens Odgaard liet ook van zich spreken: met een fraaie omhaal bezorgde de spits Denemarken Onder 21 de drie punten.

62504f924f416.jpg

Odgaard viel tijdens het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland Onder 21 twintig minuten voor tijd in. In de slotfase maakte de spits op prachtige wijze de winnende treffer (2-1). In de vijandelijke zestien controleerde Odgaard de bal met de borst, waarna hij met een omhaal onhoudbaar raak schoot.


Ploeggenoot Anders Dreyer bleef negentig minuten op de bank. Door de winst staat Denemarken na twee gewonnen duels nu tweede achter Finland, dat een wedstrijd meer speelde en een punt meer heeft. Maandag staan beide landen tegenover elkaar in Finland.

Sven Botman
Verdediger Sven Botman zag vanaf de bank dat Nederland Onder 20 en Portugal gelijkspeelden in Katwijk (1-1). Maandag krijgt Botman een nieuwe kans op speeltijd, dan oefent Oranje Onder 20 in het Poolse Kalisz tegen Polen (aftrap: 17.00 uur).