Eenvoudige bekerzege, debuut Van Hau

17 december 2019 22:27

sc Heerenveen heeft dinsdagavond ten koste van Roda JC de achtste finales bereikt van de TOTO KNVB Beker. De Friezen waren in een redelijk gevuld Abe Lenstra stadion een flinke maat te groot voor de Limburgers, maar vergaten dat uit te drukken in de score (2-0). In de slotfase van het duel maakte Doan Van Hau zijn officiële debuut.

63375157a1ec9.jpg

Het verschil tussen sc Heerenveen en Roda JC was groter dan de einduitslag doet vermoeden. De thuisclub was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester en creëerde kans op kans om de score te openen. Toch liet een doelpunt lang op zich wachten, want Joey Veerman, Mitchell van Bergen, Hicham Faik, Jens Odgaard én Rodney Kongolo kregen de bal om verschillende redenen niet achter doelman Radomir Novakovic.

Op het moment dat het publiek dacht met een doelpuntloze tussenstand aan de koffie of thee te gaan, brak Van Bergen alsnog de ban. Op slag van rust liep de buitenspeler – even uitgeweken naar de linkerflank – een voorzet binnen van Chidera Ejuke, die op rechts zijn directe tegenstander voorbij was gegaan (1-0).

In de tweede helft ging sc Heerenveen verder met waar het de eerste helft mee was geëindigd: het spel bepalen en mogelijkheden creëren. Tien minuten na de pauze verdubbelde Veerman de score met zijn eerste treffer in Friese dienst (2-0). De thuisclub speelde het duel gecontroleerd uit. De bekerzege kwam geen moment in gevaar.

Debuut Van Hau
Al met al een mooie avond voor sc Heerenveen. Eentje die Doan Van Hau niet snel zal vergeten. De Vietnamees kwam in de slotfase binnen de lijnen en kreeg daarmee zijn eerste speelminuten sinds zijn komst naar Friesland.

sc Heerenveen - Roda JC 2-0 (1-0). 44. Van Bergen 1-0, 55. Veerman 2-0. Gele kaarten: Botman, Van Hau (sc Heerenveen), Cotán (Roda JC).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic (70. Høegh), Botman, Floranus (89. Van Hau); Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Odgaard, Ejuke (66. Dreyer).