FC Groningen na winterstop op dreef: 26 punten

10 april 2019 10:00

In het Abe Lenstra stadion staat zondag de Noordelijke derby op het programma. De Groningers zijn na de winterstop aan een uitstekende reeks bezig, de ploeg van trainer Danny Buijs pakte 26 punten tegenover vijftien tijdens de eerste seizoenshelft.

604614f9fe498.jpg

Vooral in eigen stadion presteert FC Groningen goed. Thuis (28) pakte FC Groningen ruim tweemaal zoveel punten dan in uitduels (13). Van de veertien gespeelde uitduels wist FC Groningen drie ontmoetingen te winnen. De ploeg van trainer Danny Buijs verloor zeven ontmoetingen en speelde vier keer gelijk.
 
FC Groningen wist te zegevieren op bezoek bij De Graafschap, Excelsior en Willem II en pakte een puntje uit bij: VVV-Venlo, Fortuna Sittard, NAC Breda en FC Utrecht. Bijzonder is dat in alle duels die in een gelijkspel eindigden niet gescoord werd door beide partijen.
 
FC Groningen maakte in veertien ontmoetingen tien doelpunten. Alleen NAC Breda (9) scoorde buiten eigen stadion minder goals. De Groningers kwamen in meer dan de helft van de veertien uitduels niet tot scoren, in acht uitwedstrijden werd het net niet gevonden.
 
Daar staat tegenover dat FC Groningen in een derde van de uitontmoetingen het eigen doel schoon wist te houden. Zes uitduels werden beslist met de minimale marge van één treffer.
 

Kaartverkoop

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het duel tussen sc Heerenveen en FC Groningen.. Voor informatie over kaartverkoop: klik hier.

Uitduels FC Groningen    
Vitesse FC Groningen 5-1
De Graafschap FC Groningen 0-1
Ajax FC Groningen 3-0
ADO Den Haag FC Groningen 1-0
Heracles Almelo FC Groningen 4-1
Excelsior FC Groningen 2-4
Feyenoord FC Groningen 1-0
VVV Venlo FC Groningen 0-0
Fortuna Sittard FC Groningen 0-0
PSV FC Groningen 2-1
Willem II FC Groningen 1-2
NAC Breda FC Groningen 0-0
FC Utrecht FC Groningen 0-0
AZ FC Groningen 1-0