Fortuna hoopt op punten in Heerenveen

30 augustus 2019 16:58

Nieuwkomer Martin Angha debuteert zaterdag vrijwel zeker in de basis bij Fortuna Sittard, dat op bezoek gaat bij Heerenveen. De 25-jarig Zwitser, die deze week door de Limburgse eredivisionist werd vastgelegd, moet voor extra defensieve zekerheid zorgen.

'Martin traint al enige tijd mee en is wedstrijdfit”, laat Fortuna-trainer Sjors Ultee weten aan dagblad De Limburger. 'Er is een grote kans dat hij aan de aftrap komt.' De andere verdediger die deze week werd aangetrokken, Welshmen Cian Harries, komt nog niet in aanmerking voor de basis. 'Hij komt van een stuk verder. Cian heeft meer tijd nodig om fit te worden.'
 
Het is onzeker of Jorrit Smeets in actie komt. Hij heeft last van een blessure en trainde vrijdag niet mee. Ultee: 'We bekijken zaterdag of hij wel of niet in staat is om te starten. Ook al heeft hij de laatste training niet meegedaan, we willen toch het beste elftal opstellen.' Ook de inzetbaarheid van Alex Carbonell is onzeker.
 
Fortuna hoopt in Heerenveen een of meer punten te sprokkelen, liet Ultee weten. De Limburgers zijn het seizoen moeizaam gestart, met één punt uit de eerste drie wedstrijden.
 

61892d0d36ce9.jpg
Trainer Sjors Ultee van Fortuna Sittard. Foto: Niels van Renen