‘Heerenveen heeft altijd goede veldbezetting’

20 september 2019 17:26

62303b048290b.jpg

FC Utrecht, zondag tegenstander van sc Heerenveen, won afgelopen weekend met 3-1 van FC Emmen. Het spel van de Domstedelingen kan echter nog beter vindt trainer John van den Brom, die zijn elftal tegen FC Emmen te veel kansen weg zag geven.

‘Dat moet beter,’ laat Van den Brom aan RTV Utrecht weten. ‘We moeten compacter spelen om in de duels te komen en dan die duels ook winnen,‘ aldus de trainer die bij zijn ploeg wel de wil zag om te winnen. ‘Dat is een belangrijk aanknopingspunt.’
 
Van den Brom zag zijn elftal bovendien drie keer scoren, onder meer uit spelhervattingen waarop getraind was. ‘Dat is een kwaliteit,’ aldus van den Brom die verdediger Leon Guwara na een schorsing weer tot zijn beschikking heeft. Zijn terugkeer betekent dat Mark van der Maarel op de bank begint.
 
De trainer verwacht dat sc Heerenveen zondag zijn ploeg de bal zal gunnen en dat FC Utrecht het spel dan moet maken. ‘Zij zetten niet hoog druk, maar hebben en houden wel altijd een goede veldbezetting. Dat maakt het moeilijk om kansen te creëren. Wij moeten compact spelen en rendement halen  uit ons balbezit. Op basis van wat ik op de training heb gezien heb ik er vertrouwen voor zondag.’

Kaartverkoop

De wedstrijd tegen FC Utrecht begint zondag om 12.15 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor informatie over de kaartverkoop: klik hier.