Heerenvener Bodi (11) schittert in FC De Helden

06 december 2019 09:12

63250aea87192.jpg

Ook kinderen met een handicap dromen van voetballen voor een profclub. Voor ruim honderd kinderen is die droom uitgekomen dankzij de Bijzondere Eredivisie: een nieuwe competitie voor jonge voetballers met een beperking. Een van die kinderen is Bodi van den Braak (11) uit Heerenveen. In de tweede aflevering van FC De Helden ging presentator Klaas van Kruistum thuis langs bij Bodi en volgde hij hoe Bodi door zijn tweelingbroer Pepijn wordt voorbereid voor de selectiedag van sc Heerenveen.

Bodi is net als zijn tweelingbroer Pepijn helemaal gek van voetballen. Ze zijn bijna dagelijks samen te vinden op het grasveldje bij hen in de buurt. Maar bij een club spelen zit er tot nu toe niet in voor Bodi. “Bodi wil graag net als zijn tweelingbroer voetballen. Daar vraagt hij regelmatig om, maar hij kan dan niet meedoen. En dat is lastig.”, vertelt Bert, de vader van Bodi.

Met de start van de Bijzondere Eredivisie is daar verandering in gekomen. “Bodi is vaak bij sc Heerenveen geweest om naar zijn tweelingbroer te kijken. Dan wilde hij al het veld in rennen als er gewisseld werd maar dat mocht dan niet. Nu mag hij eindelijk meespelen. Dat is heel gaaf,” vertelt zijn moeder Marie trots.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van het Gehandicapte Kind en mogelijk is gemaakt dankzij de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij. Voor kinderen met een handicap is het extra belangrijk om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is.

De tweede aflevering van FC De Helden is hier terug te kijken.