Informatie kaartverkoop en bezoek uitwedstrijden

31 juli 2019 16:00

615995777b70f.jpg

Wil je ook de uitwedstrijden van sc Heerenveen beleven dit seizoen? Dat kan! Ook dit jaar organiseert sc Heerenveen in samenwerking met FeanFan het bezoek aan de uitwedstrijden voor supporters.

Tot wanneer kan ik kaarten kopen?

De kaartverkoop voor uitwedstrijden stopt vanaf dit seizoen altijd op de laatste werkdag voor de speelronde. Speelt sc Heerenveen op zaterdag of zondag, zorg er dan voor dat je de kaarten voor vrijdag 09.00 uur bestelt. Indien sc Heerenveen op vrijdag speelt, kun je kaarten kopen tot donderdag 09.00 uur. De veiligheidsorganisatie van sc Heerenveen en de ontvangende club hebben graag tijdig inzichtelijk hoeveel supporters van sc Heerenveen in het gastenvak plaats gaan nemen. De inzet van het personeel wordt altijd afgestemd op de hoeveelheid supporters die meereizen.

Wat kosten kaarten voor uitwedstrijden?

De prijzen variëren per wedstrijd en worden bepaald door de ontvangende club. De prijs mag niet hoger zijn dan een vergelijkbare plaats elders in het betreffende stadion. De prijzen worden gecommuniceerd bij de desbetreffende wedstrijd in het wedstrijdoverzicht.

Hoe kan ik kaarten voor een uitwedstrijd kopen?

Kaarten voor uitwedstrijden (omwisselbiljetten) van sc Heerenveen zijn verkrijgbaar via ticketing.sc-heerenveen.nl en/of in de Feanstore. Om de wedstrijd te bezoeken, dien je in het bezit te zijn van een geldige seizoen- of clubkaart en uitregistratie. Per geldige seizoen- of clubkaart kun je maximaal 1 toegangskaart kopen.

  • 1. Ga naar ticketing.sc-heerenveen.nl en log vervolgens in. Nog geen account? Registreer dan eerst.
  • 2. Selecteer de wedstrijd die je wilt bezoeken door te klikken op ‘bestellen’.
  • 3. Selecteer bij vak/arrangement de gewenste toegangskaart (vaak heb je de keuze uit bus of eigen vervoer).
  • 4. Vul vervolgens het aantal gewenste kaarten in (zie onder recht hoeveel plaatsen je kunt kopen)
  • 5. Wil je meer kaarten kopen dan het aantal plaatsen waar je recht op hebt, dan kun je opwaarderen met barcodes van andere club- of seizoenkaarten. Let op: iedereen dient wel in het bezit te zijn van een uitregistratie.
  • 6. Klik op 'volgende' en controleer je gegevens.
  • 7. Kies de gewenste betaalmethode en klik op ‘afrekenen’.
  • 8. Je ontvangt via e-mail een e-ticket/omwisselbiljet.

Heb ik een club- of seizoenkaart nodig?

Om kaarten voor uitwedstrijden te kunnen kopen dien je in het bezit te zijn van een geldige club- of seizoenkaart en uitregistratie.

Hoe vraag ik uitregistratie aan?

Het bezoeken van uitwedstrijden is mogelijk voor seizoen- en clubkaarthouders met een geldige uitregistratie. Je (seizoen)clubkaart met uitregistratie is strikt persoonlijk.

Klik hier om een uitregistratie aan te vragen. Na verwerking van je aanvraag wordt je pasfoto gecombineerd met je persoonlijke gegevens.

Hoe kan ik controleren of ik al uitregistratie heb?

Je kunt zelf controleren of je in het bezit bent van een uitregistratie. Klik hier voor een lijst met alle relatienummers die geregistreerd staan voor uitwedstrijden. Je relatienummer is te vinden op de achterkant van je (seizoen)clubkaart en begint met 07.

Vervoersregelingen

Er zijn verschillende manieren waarop wij een uitwedstrijd mogen bezoeken. Deze wordt door de betreffende club en de lokale autoriteiten bepaald op basis van een risico inschatting.

We kennen in Nederland grofweg de volgende varianten:

Vrij vervoer
De bezoekers zijn vrij om op eigen gelegenheid naar de speelstad af te reizen, zowel met trein, auto als bus. Ook het bezoeken van het centrum is toegestaan. Bij het bezoekersvak kunnen de omwisselbiljetten worden ingeleverd voor de toegangskaart. De kassa van het bezoekersvak waar de uitwedstrijd wordt gespeeld is op de wedstrijddag altijd (dus ook bij vrije verkoop) gesloten, koop dus altijd je toegangskaart in de voorverkoop!

Auto/buscombi
Bij een auto/buscombi is door de betreffende club opgelegd dat de wedstrijd alleen met de auto of bus mag worden bezocht. Het gebruik van openbaar vervoer, bezoek van het centrum is niet toegestaan en parkeren moet op een verplichte plek. Bij een lichte variant mag er bij het bezoekersvak worden omgewisseld vanaf een bepaalde tijd. Bij een zwaardere variant moet er worden omgewisseld op een bepaalde plek tussen de beide speelplaatsen in, op een bepaalde tijd. Informatie hierover is altijd te vinden bij de kaartverkoopinformatie.

Buscombi
Bij een buscombi is het alleen toegestaan met bussen (georganiseerd door sc Heerenveen) naar een betreffende wedstrijd te gaan. Met een omwisselbiljet voor de buscombi, betaal je zowel voor het busvervoer als toegang tot de wedstrijd. Deze variant komt voor sc Heerenveen zelden tot nooit voor. Mocht dat wel zo zijn, dan vind je dit bij de kaartverkoopinformatie. De vertrektijd en -plaats van de bussen vind je altijd bij de kaartverkoopinformatie.

De busreizen naar uitwedstrijden – in welke variant ook - worden verzorgd door supportersvereniging FeanFan. De vertrektijd van de bussen wordt uiterlijk twee dagen voor aanvang van de wedstrijd bij de verkoopinformatie op de website gepubliceerd. Klik hier het busreglement van Feanfan.

Waar moet ik mijn e-ticket/omwisselbiljet omwisselen?

Het omwisselbiljet wordt altijd gescand door een steward. Voor het omwisselen dien je dus het omwisselbiljet te tonen. Zorg ervoor dat je deze altijd meeneemt. Wij verzoeken je vriendelijk deze te printen.

Zoals gebruikelijk dient, bij het bezoeken van een uitwedstrijd, je bijbehorende club- of seizoenkaart, geldige legitimatie en de gekochte toegangskaart op je eigen naam te staan.

De plaats waar je dient om te wisselen verschilt per wedstrijd. Waar en hoe laat je moet omwisselen kun je vinden bij de verkoopinformatie van de betreffende wedstrijd.