Invulling technische staf jeugdopleiding bekend

07 mei 2019 19:30

De invulling van de technische staf van de jeugdopleiding van sc Heerenveen voor het seizoen 2019/2020 is voltooid. Ronnie Pander, Menno van Dam, Jeffrey Mast en Emiel Kramer hebben hun contract bij de Jeugdopleiding van sc Heerenveen verlengd. Trainers Chris de Wagt, Wilco Hellinga en Niek Westra beschikten over een doorlopende verbintenis. Nick Kuiper wordt de nieuwe trainer van O11.

610091b344a2c.jpg
v.l.n.r. Ronnie Pander, Wilco Hellinga, Chris de Wagt, Jeffrey Talan, Menno van Dam, Niek Westra en Jeffrey Mast. Kramer en Kuiper ontbreken op de foto.

Pander wordt volgend seizoen trainer van O21. De O21 groep is een combinatieteam met spelers uit de O21 en O19. Het team speelt op maandagavond in de beloftencompetitie. Dit team wordt bij wedstrijden aangevuld met spelers van de eerste selectie. Een aantal trainers staat volgend seizoen voor een nieuwe groep. Van Dam wordt trainer van de O19, Westra schuift door naar de O15 en Mast krijgt de O13 onder zijn hoede. Hellinga (O17) en Kramer (O12) blijven bij hun huidige selectie. De Wagt zal daar waar mogelijk assisteren binnen de jeugdopleiding van sc Heerenveen.

“We hebben veel vertrouwen in onze jeugdtrainers. Iedere leeftijdsdoelgroep in de opleiding vraagt om een andere benadering en training. Met deze bezetting en een aantal verschuivingen, denken we een goed vervolg te geven aan de doorgroei binnen onze jeugdopleiding, met als uiteindelijk doel de doorstroming van jeugdspelers naar de eerste selectie”, zegt Hoofd jeugdopleiding Jeffrey Talan.