Jeugdoverzicht: Alle jeugdteams winnen

30 september 2019 12:00

Niet alleen het eerste elftal kwam zaterdag in actie, ook alle jeugdteams van sc Heerenveen trokken weer ten strijde. Onder 19, Onder 17, Onder 15, Onder 13 én Onder 12 deden wat de mannen van trainer Johnny Jansen erna ook lukte op bezoek bij VVV-Venlo: winnen. Een overzicht.

62394cdc9bc10.png

Onder 19
Het oudste jeugdteam van sc Heerenveen won op bezoek bij Almere City FC (0-3). Dankzij twee doelpunten van Nordin Tahboun gingen de Friezen met een comfortabele voorsprong de rust in (0-2). In de tweede helft bepaalde Donát Varga (speler van O17) op 0-3.

Onder 17
Na overwinningen op Ajax (3-2) en Vitesse (0-1) wist Onder 17 ook te winnen op bezoek bij ADO Den Haag (1-3). Vanaf de eerste minuut waren de Friezen de bovenliggende ploeg. Na een half uur maakte Melle Joop Witteveen de openingstreffer na een goede actie (0-1). Voor rust kreeg Onder 17 nog wel een domper te verwerken toen Caleb Asante rood kreeg.

Met een man minder verdubbelde Onder 17 na een uur vanuit de omschakeling de score. Ties de Boer was daarvoor verantwoordelijk (0-2). Nadat ADO Den Haag de aansluitingstreffer maakte, moest Onder 17 alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Dat lukte. Met een treffer in de laatste minuut besliste Darren Wevers de wedstrijd (1-3).

Onder 15
Op bezoek bij FC Volendam stapte Onder 15 met drie punten van het veld (1-2). Die overwinning werd pas na rust vorm gegeven, want in de eerste helft werd niet gescoord. In de tweede helft kwamen de Volendammers tegen de verhouding op voorsprong (1-0), maar de Friezen herpakten zich en bogen de stand om dankzij treffers van Hylke Priem en Dimitris Rallis (1-2).

Onder 13
In een gelijkopgaande wedstrijd met ADO Den Haag wist Onder 13 toch de punten in eigen huis te houden (2-1). De Friezen begonnen voortvarend aan het duel, want al na drie minuten bracht Jesse Doetjes met een mooi afstandsschot zijn ploeg aan de leiding (1-0).

Kort na rust maakte ADO Den Haag uit een hoekschop de gelijkmaker (1-1). Daarna nam Onder 13 weer de overhand. Dat resulteerde in een nieuwe voorsprong: een vrije trap van Liyon Roddenhof werd fraai binnengekopt door Ruben Veer (2-1). Daar bleef het bij, waardoor Onder 13 met de volle buit van het veld stapte.

Onder 12
Flevo Boys en Onder 12 maakten er met twaalf goals in totaal een doelpuntrijk spektakel van in Emmeloord. Uiteindelijk wonnen de Friezen: zij scoorden er acht, tegenover de vier van Flevo Boys (4-8). Doelpuntenmakers: Mats van Marrum (twee keer), Noah Gaspersz, Djeraldo van der Meer (twee keer), Rayen Gtari (twee keer) en Davey Volbeda.

Foto's uit sc Heerenveen - ADO Den Haag (Onder 13):