Jeugdoverzicht: O17, O15, O13 en O11 winnen

23 september 2019 12:44

Niet alleen het eerste elftal kwam dit weekeinde in actie, alle jeugdteams van sc Heerenveen trokken afgelopen zaterdag ten strijde. Een overzicht.

Onder 19
Het oudste jeugdteam van sc Heerenveen ging op Sportpark Skoatterwâld onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. De ploeg van trainer Menno van Dam kon de Amsterdammers in de eerste helft bijbenen (0-0 ruststand). Na rust maakte Nordin Tahboun de openingstreffer van Ajax nog goed (1-1), maar daarna liep het team van coach John Heitinga alsnog uit (1-3).

Onder 17
Onder 17 heeft de overwinning van een week geleden op Ajax (3-2) een prima vervolg gegeven. In Arnhem werd Vitesse verslagen (0-1). Trustin van 't Loo maakte na een half uur spelen de winnende treffer.

Onder 15
Ook Onder 15 wist te winnen. Op Sportpark Skoatterwâld versloeg het team van trainer Niek Westra FC Den Bosch (4-0). Doelpuntenmakers waren Tygo Land (tweemaal), Dimitris Rallis en Mads Alma.

Onder 13
Onder 13 heeft zich keurig hersteld van de nederlaag vorige week tegen Excelsior (2-6). Op bezoek bij Roda JC ging de ploeg van trainer Jeffrey Mast er met de overwinning vandoor. Het werd een doelpuntrijk duel (2-7). Voor de Friezen scoorden Jesse Hellinga, Benjamin Casparij, Kai Jansen, Hidde Hellinga, Ruben Veer (twee keer) en Julian Nicolai.

Onder 12
Voor Onder 12 begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen d'Olde Veste '54 uit Steenwijk. Er vielen in totaal tien doelpunten, verdeeld over beide kanten (5-5).

Onder 11
Ook voor Onder 11 stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Ook het team van trainer Nick Kuiper trapte thuis af. Zij kregen de leeftijdsgenoten van LSC 1890 op bezoek. Het duel op Sportpark Skoatterwâld eindigde in een grote thuisoverwinning: 13-2.