Jeugdoverzicht: O17 wint in Zwolle

21 oktober 2019 12:11

Net als het eerste elftal van sc Heerenveen won ook Onder 17 zaterdag buitenshuis. De andere jeugdteams die in actie kwamen, gingen onderuit. Onder 19 was thuis niet opgewassen tegen FC Utrecht en Onder 15 verloor op bezoek bij Spartaan'20. Een overzicht.

Onder 19
Op Sportpark Skoatterwâld heeft sc Heerenveen Onder 19 verloren van FC Utrecht. De Friezen incasseerden in het eerste half uur twee tegentreffers. Daarna bleef de stand lang onveranderd, tot de slotfase. De Domstedelingen beslisten de wedstrijden vier minuten voor tijd met een derde doelpunt. Rami Hajal redde daarna nog de eer (1-3).

Onder 17
sc Heerenveen Onder 17 deed het een stuk beter. Bij PEC Zwolle werden de drie punten meegenomen naar Friesland. Melle Joop Witteveen en Yoram Boerhout zorgden voor een 0-2 ruststand. Timo Zaal bepaalde met een rake vrije trap de eindstand (0-3).

Onder 15
sc Heerenveen Onder 15 ging onderuit bij Spartaan'20 in Rotterdam. De ploeg van trainer Niek Westra kwam na een kwartier spelen op achterstand. In de tweede helft verdubbelden de Rotterdammers de voorsprong. Hylke Priem zorgde voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwamen de Friezen niet (2-1).